موسوی: مرز مشترک با 15 کشور، تحریم ها را بی اثر می نماید
به گزارش مجله ستاره، سفیر جدید ایران در جمهوری آذربایجان گفت: کشوری که با 15 کشور مختلف مرز مشترک دارد، تحت هر شرایطی تحریم ناپذیر است.
به گزارش گروه بین الملل خبرنگاران،عباس موسوی پنجشنبه شب در ملاقات با رئیس و اعضای اتاق بازرگانی تبریز، افزود: در این راستا برای حذف آثار تحریم ها باید از ظرفیت های بالای مالی کشورهای همسایه به بهترین شکل ممکن استفاده کرد تا دشمنان جمهوری اسلامی به بی نتیجه بودن تحریم ها واقف شوند.
وی گسترش روابط مالی و تجاری در کنار روابط فرهنگی با کشورهمسایه بویژه جمهوری آذربایجان را مهم خواند و ظهار داشت: در این راستا باید از تمام توان دیپلماتیک استفاده کنیم.
موسوی همچنین با اشاره به حجم تبادلات تجاری بین تهران و باکو، یادآور شد: این حجم از روابط مالی در شان و متناسب با ظرفیت های 2 ملت و دولت نیست و باید با کوشش مسوولان دولتی و بخش خصوصی این مبادلات افزایش چشم گیری یابد.
موسوی استفاده از ظرفیت های مالی کشورهای همسایه را مهمترین مولفه مقابله با تحریم ها برشمرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به اینکه تبریز به عنوان مهمترین مرکز استان در شمال غرب کشور، می تواند نقش موثری در گسترش روابط با کشورهای قفقاز، اوراسیا و روسیه ایفا نماید، گفت: تعامل بیشتر با مسوولان اتاق بازرگانی تبریز، بسترهای لازم و مفید برای گسترش روابط مالی و تجاری بین این کشورها را مهیا کند.
به گزارش ایرنا، رئیس اتاق بازرگانی تبریز نیز در این ملاقات با تاکید بر اینکه گسترش روابط مالی ایران و جمهوری آذربایجان با حضور فعالان مالی واقعی در فضای تجاری 2 کشور قابل تحقق است، گفت: تبریز به عنوان عظیمترین مرکز تجاری و صنعتی شمالغرب کشور می تواند در گسترش روابط دو جانبه نقش موثری را ایفاء کند.
یونس ژائله با ابراز تاسف از اینکه بعضی افراد که اهلیت تجاری قابل قبولی ندارند با صادرات محصولات بی کیفیت باعث ایجاد ذهنیت های منفی در خریداران خارجی شده اند، گفت: با تعاملات بیشتر فعالان مالی کشور و سفیر ایران در آذربایجان امکان گسترش روابط در راستای صدور محصولات باکیفیت ایرانی در بازارهای قفقاز و روسیه فراهم می گردد.
وی منافع مالی را اصلی ترین مولفه گسترش روابط مالی بین دو کشور خواند و یادآور شد: باید فضای جذاب مالی و سودآوری را برای تجار کشورهای همسایه در ایران فراهم آوریم تا آنان با رغبت بیشتری برای همکاری های مشترک اقدام کنند.
ژائله افزایش گردشگران کشور جمهوری آذربایجان در اقصی نقاط ایران را یکی دیگر از راه های گسترش روابط دو جانبه خواند و افزود: مزیت های ایران در حوزه گردشگری سلامت، فرهنگی، مذهبی این امکان را برای گسترش روابط دو کشور را فراهم می آورد.
وی از سرگیری پروازهای مستقیم تبریز - باکو را از دیگر ملزومات گسترش روابط دو جانبه خواند و ابراز امیدواری کرد با حمایت های سفیر ایران در این جمهوری این پروازها در کوتاه ترین زمان ممکن دایر گردد.
رییس اتاق بازرگانی تبریز مسائل بانکی تجار را از موارد قابل پیگیری سفارت ایران در جمهوری آذربایجان بیان و افزود: بدون گسترش روابط بانکی، گسترش روابط مالی امکان پذیر نخواهد بود.
عباس موسوی پنجشنبه شب همچنین در نشست با مدیران مالی آذربایجان شرقی، مهم ترین مسائل، مسائل و چالش های مربوط به توسعه روابط 2 کشور در حوزه های مختلف را آنالیز و بر نقش ویژه تبریز و آذربایجان شرقی در این زمینه تاکید نمود.
وی با بیان اینکه 80 درصد از برنامه توسعه روابط 2 کشور ایران و آذربایجان مربوط به حوزه های مالی است، افزود: باید توجه داشت که روابط مالی ایران با بسیاری از کشورهای دوست و همسایه، همپای روابط سیاسی پیش نرفته که باید برای برطرف این نقیصه کوشش کنیم.
موسوی سطح مبادلات مالی ایران و آذربایجان در سطح کنونی را مناسب ندانست و گفت: کوشش می کنیم تا بدون پرداختن به حواشی ماموریت اصلی خود که توسعه سطح مناسبات مالی و تجاری بین دو کشور است را به نحو مطلوب انجام دهیم.
وی با بیان اینکه از فعالیت های سرمایه گذاران و تجار ایرانی در آذربایجان حمایت می نماید، افزود: به طور قطع هیچ مانعی از طرف ما برای این فعالیت ها ایجاد نخواهد شد و در کنار روابط مالی، همه ظرفیت ها برای توسعه روابط مورد توجه خواهد بود.
سفیر جدید جمهوری اسلامی ایران در جمهوری آذربایجان بر نقش و صندلی ویژه تبریز و آذربایجان شرقی در روابط بین 2 کشور تاکید نمود و گفت: ظرفیت های این استان می تواند یاری عظیمی به توسعه روابط دو کشور کند.
معاون هماهنگی امور مالی استاندار آذربایجان شرقی هم در این نشست با اشاره به صادرات 3.2 میلیارد دلاری استان در سال گذشته، گفت: بیش از 10 درصد صادرات غیرنفتی کشور مربوط به استان ماست و جمهوری آذربایجان نیز جزو 5 کشور مقصد صادراتی استان است.
علی جهانگیری با بیان اینکه جمهوری آذربایجان برای تجار آذربایجان شرقی مهم است، افزود: با توجه به دسترسی آذربایجان به بازارهای عظیم روسیه و اروپا، این کشور می تواند پل صادرات کالاهای ایرانی باشد.
وی بر نقش محوری تبریز و آذربایجان شرقی در توسعه و بسط روابط میان ایران و آذربایجان تاکید و افزود: بسته های سرمایه گذاری مختلفی در استان آماده شده است که آماده ارائه به سرمایه گذاران آذربایجانی است.
جهانگیری خواهان هماهنگی و پیگیری سفارت ایران در باکو برای اعزام هیأت های مالی این کشور برای بازدید از ظرفیت های مالی و صنعتی تبریز و آذربایجان شرقی شد.
راه های توسعه دیپلماسی شهری بین تبریز- باکو در ملاقات سفیر جدید جمهوری اسلامی ایران در آذربایجان و شهردار تبریز آنالیز شد.
سفیر جدید ایران در جمهوری آذربایجان در این ملاقات با اشاره به اینکه تبریز ظرفیت خوبی برای برقراری مراودات مردمی به وسیله دیپلماسی شهری دارد، گفت: از این ظرفیت باید در برقراری روابط فرهنگی و تجاری با شهرهای مختلف جمهوری آذربایجان بهره گرفت.
سیدعباس موسوی گفت: نام تبریز و آذربایجان برای جهان و به ویژه کشورهای همسایه یادآور خاطرات خوبی است که همین نام و یاد بی بدیل ظرفیت عظیمی برای برقراری مراودات مردمی به وسیله دیپلماسی شهری با شهرهای مهم جمهوری آذربایجان ایجاد می نماید.
وی ادامه داد: شهرداری تبریز برای گسترش همکاری های دوجانبه با شهرهای مختلف جمهوری آذربایجان اعلام آمادگی نموده است که البته موضوعی مهم و امیدبخش به شمار می آید و ما نیز در باکو پیگیر این مسایل خواهیم بود.
موسوی با بیان اینکه آذربایجان شرقی و تبریز از نظر صنعتی، کشاورزی و تجاری صندلی قابل توجهی در کشور و منطقه دارد، یادآور شد: چندین ویژگی این استان و شهر تبریز ظرفیت عظیمی برای کشورمان ایجاد می نماید که بتوانیم تعاملات خود با کشورهای مختلف جهان به ویژه جمهوری آذربایجان را گسترش دهیم.
وی هدف خود از سفر به تبریز را فعالیت هرچه بهتر در صندلی جدید خود عنوان و افزود: سفرهای جداگانه ای به استان های همجوار جمهوری آذربایجان تدارک دیده ام که سفر و گفت وگو با مسئولان آذربایجان شرقی و تبریز نیز به همین دلیل صورت می گیرد.
شهردار تبریز نیز در این ملاقات از آمادگی کامل برای گسترش همکاری های دو جانبه با شهرهای مختلف جمهوری آذربایجان اطلاع داد و گفت: شناخت آقای موسوی از ظرفیت های خطه آذربایجان و به ویژه شهر تبریز به ما یاری خواهد نمود که در حوزه های مالی، فرهنگی و تجاری بتوانیم روابط خود را با شهرهای مهم جمهوری آذربایجان گسترش دهیم.
ایرج شهین باهر افزود: شهرداری تبریز آماده است در حوزه های مختلف از جمله تجاری، فرهنگی و اجتماعی با شهرهای جمهوری آذربایجان همکاری متقابل داشته و مراودات خود را گسترش دهد.
وی با اشاره به اینکه یحث و بتادل نظر پیرامون افزایش تعاملات دو جانبه در حوزه هایی همچون برگزاری متقابل هفته های فرهنگی، مراودات مالی و گردشگری و به ویژه گردشگری سلامت بین تبریز - باکو می تواند زمینه ساز همکاری های کلان دو کشور باشد، ابراز امیدواری کرد این مباحث به زودی عملیاتی گردد.
وی با آرزوی موفقیت برای سفیر جدید جمهوری اسلامی ایران در باکو، گفت: امیدواریم کرد در آینده ای نزدیک تعاملات تبریز و شهرهای مهم جمهوری آذربایجان گسترش یافته و برای هر دو کشور اثر بخش واقع گردد.
منبع: خبرگزاری تسنیم