رژیم غذایی کم نمک برای سلامت قلب مضر است
به گزارش مجله ستاره، به گزارش خبرنگاران، به گفته اندرو منت، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه مک مستر کانادا، محدود کردن نمک در رژیم غذایی به کمتر از 3000 میلی گرم در روز موجب افزایش ریسک بیماری قلبی مشابه با افراد مبتلا به فشار خون بالا که بیش از اندازه نمک می خورند می گردد.
وی در این مورد می گوید: مصرف بیش از اندازه زیاد یا بیش از اندازه کم سدیم (نمک) برای سلامت مضر است.
انجمن قلب آمریکا به شدت نسبت به نتیجه این مطالعه منتقد است. به گفته این انجمن، این مطالعه مبتنی بر برآوردهای نادرست مصرف سدیم بوده و افراد نباید بدون دغدغه و نگرانی مصرف نمک غذایی شان را افزایش دهند.
طبق اعلام این انجمن، همچنان مصرف کمتر از 1500 میلیگرم سدیم در روز از تمامی منابع توصیه می گردد.
اما منت در این باره می گوید فقط افراد مبتلا به فشار خون بالا باید نگران کاهش مصرف نمک غذایی شان باشند.
به گفته وی، نتایج مطالعه نشان می دهد رژیم غذایی کم نمک موجب افزایش ریسک بیماری قلبی یا سکته تا 26 درصد برای افراد بدون فشار خون بالا و 34 درصد برای افراد مبتلا به فشارخون بالا می گردد.
اما برای افراد مبتلا به فشار خون بالا، رژیم غذایی پرنمک موجب افزایش ریسک 23 درصدی می گردد.
طبق این مطالعه، رژیم غذایی حاوی نمک زیاد در صورت عادی بودن فشار خون، به هیچ عنوان موجب افزایش ریسک بیماری قلبی نمی گردد.
در این مطالعه، منت و همکارانش نتایج چهار مطالعه مربوط به اندازه گیری مصرف نمک و پیگیری سلامت قلب افراد را جمع آوری کردند. در مجموع بیش از 133 هزار فرد از 49 کشور دنیا در این مطالعات حضور داشتند.
در هر یک از مطالعات، نمونه ادرار صبح هر فرد برای اندازه گیری میزان نمک مصرفی شان در روز جمع آوری شده بود.
افراد دارای کمتر از 3000 میلیگرم سدیم در ادرارشان در گروه کم سدیم قرار گرفتند، درحالیکه افراد دارای 7000میلیگرم یا بیشتر سدیم در ادرارشان در گروه با سدیم قرار گرفتند.
منبع: خبرگزاری مهر