خبرنگاران پنج هزار و 300 میلیارد ریال در حوزه آبرسانی عشایر هزینه شد
به گزارش مجله ستاره، یزد - خبرنگاران- مدیرکل عمرانی و امورزیربنایی سازمان امور عشایری ایران گفت: پنج هزار و 300 میلیارد ریال اعتبار در حوزه آبرسانی ، تامین آب شرب پایدار به صورت شبکه برای این کالای سالم و بهداشتی برای عشایر کشور هزینه شده است .
مجید علیپور روز پنجشنبه در بازدید از مناطق عشایری شهرستان ابرکوه در گفت و گو با خبرنگار خبرنگاران ، اضافه نمود: این مبلغ در 2 سال گذشته از محل اعتبار بند ه تبصره چهار در مناطق عشایری به مصرف رسید.
وی با بیان اینکه در این زمینه 600 پروژه در حوزه آبرسانی اجرا و به بهره برداری رسید، اظهار کرد: 100 دستگاه کامیون آبرسانی و 100 دستگاه خودروی سبک آبرسانی علاوه بر ناوگان قبلی خریداری و به استان های عشایری برای تامین آب شرب به صورت سیار واگذار شد .
اجرای 600 پروژه آبرسانی در مناطق عشایری
علیپور ادامه داد: در سال 1398 نیز هزار و 700 پروژه مختلف در حوزه عمرانی از قبیل راه ، پل ، ابنیه فنی، منبع ذخیره آب، بهسازی چشمه، حفر و تجهیز چاه و ایستگاه های پمپاژ و شبکه های انتقال آب شرب و کشاورزی و حتی سد و بند های ذخیره آب اجرا و مورد بهره برداری قرار گرفت .
این مسوول سازمان عشایری در ادامه با بیان اینکه شاخص دسترسی آب سالم در جمعیت عشایری به 62 درصد رسید، اضافه نمود: برای این طرح ها هشت هزار میلیارد ریال از منابع مختلف ملی و استانی اختصاص یافت .
اختصاص چهارهزار میلیارد ریال برای ایل راه
مدیرکل عمرانی و امورزیربنایی سازمان امور عشایری با اشاره به اهمیت راه های عشایری برای دسترسی بهتر به تردد ، اظهار کرد: امسال چهار هزار میلیارد ریال از منابع استانی تخصیص یافت که در راستای بازگشایی ، بازسازی ، نگهداری و در مواردی ساخت جاده و نیز ایل راه ها هزینه می شود.
وی با بیان اینکه ردیف اعتبار ملی برای راه های عشایری وجود ندارد ، اظهار داشت: رییس سازمان عشایر ایران نیز پیگیر تخصیص ردیف خاص ملی برای نگهداری ، ساخت و بازسازی شبکه راه هاست.
دسترسی عشایر به 66 هزار کیلومتر ایل راه ها
به گفته مدیرکل عمرانی عشایری ایران یکی از راهکارها برای توانمندسازی این جمعیت ایجاد زیرساخت های مورد نیاز در زمینه راه دسترسی آسان به مناطق ییلاقی و قشلاقی برای آنهاست که تا به امروز 66 هزار کیلومتر ایل راه در کشور احداث شد.
علیپور با اشاره به اقدامات سازمان یادشده برای ساماندهی جمعیت عشایری اظهار داشت: طرح ساماندهی عشایر ایران ، مبتنی بر ساماندهی عشایر کوچنده با انجام اقدامات زیرساختی در حوزه های راه ، آب، تامین جایگزین سوخت فسیلی ، تامین کالاهای اساسی و توزیع علوفه در بین عشایر در حال اجراست .
وی با بیان اینکه 1.7 درصد از حدود 83 میلیون نفر جمعیت کشور را عشایر تشکیل می دهند، شرح داد: آنها در بخش های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی نقش بسیار تاثیرگذاری دارند.
تولید 6 میلیون تُن انواع محصول کشاورزی و دامی از سوی عشایر
علیپور تاکید کرد: جمعیت عشایری ایران به عنوان عوامل پدافندی در مرزهای کشور نقش بسیار زیادی دارند.
وی با بیان اینکه آنها سالانه 6 میلیون تُن انواع محصولات دامی، زراعی، باغی و صنایع دستی تولید می کنند، اضافه نمود: 35 درصد صنایع دستی و 25 درصد گوشت قرمز (معادل 195 هزار تُن) را تولید می کنند.
این مسوول سازمان عشایری ایران ، تعداد دام سبک عشایر کشور را 23 میلیون راس برشمرد و اظهار کرد که این تعداد 28 درصد دام سبک کشور را شامل می شود .
به اظهار علیپور هم اکنون 332 هزار خانوار با یک میلیون و 300 هزار نفر جمعیت عمدتا در استان های فارس ، خوزستان ، آذربایجان غربی ، چهارمحال و بختیاری و لرستان مشغول پرورش و تولید محصولات دامی وصنایع دستی هستند.
جمعیت عشایر استان یزد سه هزار خانوار با 10 هزار نفر جمعیت است که در شهرستان های ابرکوه و خاتم زندگی می کنند که از ایلات بختیاری، خمسه و قشقایی هستند و در پرورش 140 هزار رأس دام سبک و 400 نفر شتر فعالیت دارند.
جمعیت عشایر شهرستان ابرکوه هزار و 300 خانوار با چهار هزار نفر جمعیت است که در روستاهای هارونی ، اسفندآباد ، فراغه و ده عرب فعالیت دارند.
مرکز شهرستان 55 هزار نفری ابرکوه در140 کیلومتری جنوب غربی شهر یزد قرار گرفته است.
منبع: ایرنا