تور دوحه: برنامه ریزی برای تجارت یک میلیارد دلاری تهران ، دوحه
به گزارش مجله ستاره، وزیر صنعت، معدن و تجارت در سفر رییس جمهور کشورمان به قطر حضور دارد تا رایزنی ها و برنامه ریزی های لازم را برای توسعه همکاری های تجاری با این کشور عربی انجام دهد.
همراه ما باشید و با تور دوحه از مروارید خلیج فارس دیدن کنید و زیبایی های شهر دوحه را در خاطراتتان ثبت کنید.
به گزارش گروه اقتصادی خبرنگاران به نقل از وزارت صمت، ایران و قطر درحاشیه جنوبی خلیج فارس و به وسیله یک راه دریایی به طول 268 کیلومتر به هم پیوند می خورند. قطر همچون بیشتر همسایه های ایران از اشتراکات تاریخی و فرهنگی دیرینه ای با ایرانیان برخوردار است، اما سطح روابط تجاری دوکشور جز چند سال اخیر بطور تقریبی یک روابط حداقلی بوده است.
در حال حاضر حجم تجارت ایران و قطر در حال حاضر رقم ناچیزی حدود 400-300 میلیون دلار است که ظرفیت افزایش به اندازه یک میلیارد دلار در سال آینده را دارد.
ظرفیت های قطر برای سرمایه گذاری های متقابل
کشور قطر در مقایسه با کشور های حوزه خلیج فارس از منابع اقتصادی غنی تری برخوردار است و یکی از رویکرد هایی که این کشور دنبال می نماید سرمایه گذاری در منطقه و کشور های دوردست است. این کشور عربی در راستای افزایش هرچه سریع تر و دستابی به اهداف مشخص شده در منظره سند 2030 راه را برای سرمایه گذاران در صنایع مختلف باز نموده و چارچوب های زیادی را در راستای حمایت از سرمایه گذاران خارجی ایجاد نموده است. در این راستا سرمایه گذاری نقطه و ظرفیت قابل توجهی برای ارتقای مراودات تجاری و اقتصادی برای تحقق اهداف توسعه ای است.
فرصت جام جهانی برای توسعه مبادلات تجاری
از سوی دیگر برگزاری مسابقات جام جهانی فوتبال فرصت ناب دیگری را برای کشورمان در زمینه تأمین اقلام مصرفی مورد احتیاج کشور قطر و افزایش همکاری در زمینه گردشگری فراهم می نماید.
کشور قطر محدودیت فراوری و نیروی انسانی دارد و به علت چالش با کشور های اطراف به سمت تأمین اقلام غذایی از محدوده خارج از کشور های عربی اطراف پیش می رود که این موضوع، فرصت مناسبی برای ایران به وجود آورده تا اقلام مصرفی مورد احتیاج این کشور را تأمین و زمینه مشارکت و سرمایه گذاری مشترک را فراهم آورد.
ظرفیت بنادر جنوبی ایران برای صادرات به قطر
بعلاوه بنادر جنوبی ایران از نظر مسافت برای کشور قطر که برای تأمین مواد غذایی و میوه و سبزیجات به واردات این اقلام بشدت وابسته است یکی از نزدیکترین و به صرفه ترین راه ها است. ایران در این زمینه از دیرباز همسایه ای قابل اعتماد و اتکا برای قطر بوده و هست.
از طرف دیگر، توان اقتصادی قطر و ثروت هنگفت این کشور هم در چارچوب یک فرایند تجاری سازنده، می تواند امکانات مناسبی را برای ورود سرمایه عربی و سرمایه گذاری در شهر های ایران ایجاد کند.
صادرات مصالح ساختمانی و خدمات فنی - مهندسی
از سوی دیگر امکان حضور درطرح های زیر ساختی مورد احتیاج مسابقات جام جهانی فوتبال 2022 در قطر در زمینه صادرات مصالح ساختمانی و خدمات فنی - مهندسی از جمله این فرصت های ناب کشورمان است. در این حوزه می توان ضمن ایجاد اشتغال برای متخصصان و کارگران ایرانی سود آوری اقتصادی هم برای کشور به ارمغان آورد.
استفاده از چنین فرصت هایی به فعالان اقتصادی ایران یاری خواهد نمود تا در شرایط تحریم از این طریق به بازار های جهانی دست یابند. ضمن اینکه تجربه پیروز بعضی شرکت ها و صادرکنندگان خدمات فنی مهندسی در بالا بردن کیفیت خدمات صادراتی بویژه در بخش انرژی باید سرلوحه کار دیگر فعالان حوزه صادرات کشور قرار گیرد.
برنامه ریزی برای انتقال هوایی اقلام غذایی به کشور قطر
در این زمینه نیز شیوه نامه و اقدامات لازم برای انتقال هوایی اقلام غذایی به کشور قطر از سوی وزیر صمت انجام شده و به محض تأمین اعتبار مورد احتیاج از سوی سازمان برنامه و بودجه، عملیاتی خواهد شد.
بعلاوه همکاری در زمینه توسعه صنعتی برای صادرات به کشور های ثالث و استفاده از ظرفیت های قطر برای توسعه زنجیره ارزش و ترانزیت از دیگر موارد مرتبط در مورد توسعه روابط تجاری ایران و قطر است.
شایان ذکر است که سفر رئیس جمهور به کشور قطر با دو هدف اصلی شرکت در جلسات اوپک گازی و ملاقات های دوجانبه بین مقامات دو کشور در راستای توسعه همکاری های صنعتی، تجاری، ترانزیتی و گردشگری صورت می گیرد.
در این سفر علاوه بر مباحث مربوط به نفت که از سوی مسئولان وزارت نفت، پیگیری می گردد، وزیر صنعت، معدن و تجارت و وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نیز حضور دارند تا رایزنی های لازم برای توسعه همکاری های تجاری و گردشگری صورت بگیرد.
منبع: خبرگزاری دانشجو