پیتزا بادمجان ، 3 رسپی ایتالیایی با گوشت (پیتزا کارزنا) و بدون گوشت
به گزارش مجله ستاره، پیتزا بادمجان یکی از خوشمزه ترین و یکی از جالب ترین انواع غذا با بادمجان است که به صورت کاملا گیاهی یا در ترکیب با گوشت رست بیف، گوشت چرخ نموده، گوشت مرغ یا حتی با ژامبون هم با خمیر پیتزا و هم بدون خمیر پیتزا به صورت لقمه ای درست می گردد. در این میان پیتزا بادمجان با گوشت رست بیف یک غذای منحصر به فرد است که در اصل، پیتزا کارزانا نام دارد و بر اساس دو واژه ایتالیایی گوشت (Carne) و بادمجان (Melazana) نام گذاری شده است. اگر شما هم از هواداران غذاهای خاص با طعم های بی نظیر هستید، با این مقاله از در همراه ما باشید تا طرز تهیه پیتزا بادمجان باگوشت و بدون گوشت را به شما آموزش دهیم.

طرز تهیه پیتزا بادمجان با گوشت در یک نگاه
برای تهیه پیتزا بادمجان با گوشت، کافی است خمیر پیتزا را آماده کنید و در یخچال بگذارید تا استراحت کند یا از خمیر پیتزای آماده بازاری بهره ببرید. گوشت گوساله را هم به صورت نواری برش بزنید و همراه با قارچ اسلایسی، پیاز و ادویه ها تفت دهید. سپس، گوشت گوساله را بپزید. بادمجان ها را به صورت حلقه ای برش بزنید و سرخ کنید. گوجه فرنگی را نیز به صورت حلقه ای خرد کنید.
سپس، خمیر پیتزا را پهن کنید و در قالب بگذارید. روی خمیر را با سس گوجه فرنگی، بادمجان سرخ شده، گوجه فرنگی، گوشت رست بیف، پنیر موزارلا و برگ ریحان تازه بپوشانید. در ادامه، قالب حاوی پیتزا بادمجان را برای 10 الی 15 دقیقه در فر بگذارید تا آماده گردد.
در هنگام سرو، مقداری پنیر پارمسان رنده شده روی این پیتزا بریزید و نوش جان کنید. در صورت تمایل، به جای گوشت رست بیف می توانید پیتزا بادمجان را با گوشت چرخ نموده و خمیر آماده درست کنید.
برای مطالعه طرز تهیه پیتزا بادمجان به چند روش لقمه ای، با خمیر و بدون خمیر ادامه این مطلب را بخوانید.
مواد لازم برای تهیه خمیر پیتزا بادمجان
مواد اولیه | مقدار مورد احتیاج |
آرد سفید | 3 لیوان فرانسوی دسته دار |
خمیرمایه | 2 و 1/4 لیوان فرانسوی دسته دار |
آب گرم | 1 لیوان فرانسوی دسته دار |
نمک | 1 قاشق چای خوری |
مواد لازم برای تهیه تاپینگ پیتزا بادمجان با گوشت رست بیف (پیتزا کارزانا)
مواد اولیه | مقدار مورد احتیاج |
گوشت گوساله | 350 گرم |
بادمجان قلمی | 1 عدد میانه |
سیر | 2 حبه |
پیاز (برای پیاز داغ) | 2 عدد |
فلفل قرمز شیرین | 1 عدد |
قارچ (اسلایسی خرد شده) | 1 لیوان فرانسوی دسته دار |
سس گوجه فرنگی | 2 قاشق غذاخوری |
سرکه قرمز | 2 قاشق غذاخوری |
پنیر موزارلا | 250 گرم |
پنیر پارمسان (رنده شده) | 1 قاشق غذاخوری |
برگ ریحان تازه | به مقدار لازم |
روغن زیتون | به مقدار لازم |
نمک، فلفل سیاه و آویشن | به مقدار لازم |
رزماری و ادویه کاری | به مقدار لازم |
روغن سرخ کردنی | به مقدار لازم |
سس دلخواه | برای سرو پیتزا بادمجان |
مدت زمان لازم برای آماده سازی مواد اولیه: 2 ساعت
مدت زمان لازم برای پخت پیتزا بادمجان: 10 الی 15 دقیقه
جشنواره زمستانه جایزه باران
در جشنواره جایزه باران ، با خرید هر 300 هزار تومان از کل فاکتور و خرید هر 100 هزار تومان از برندهای حامی جشنواره، 1 امتیاز کسب نموده و در قرعه کشی روزانه، یک دستگاه پژو 207 شرکت داده خواهید شد. این جشنواره از 1 دی ماه به مدت 3 ماه (30 اسفندماه) برگزار خواهد شد. قرعه کشی هر روز، بر اساس خرید روز قبل، انجام می گردد و لایو قرعه کشی، هر روز ساعت 17 از اینستاگرام (okcs.ir@) پخش خواهد شد.
برندهای حامی جشنواره:
دلستر، نوین زعفران، فامیلا، ساحل کنار، کلییر، لوکس، داو، پریل، پرسیل، شاوما، تاژ، هراز، شف هو، مای لیدی، رعنا، بهروز، مزمز، نستله، عقاب، نادی، دنت، رامک، باراکا، اوه.
مراحل طرز تهیه پیتزا بادمجان با گوشت رست بیف (پیتزا کارزانا)
طرز تهیه پیتزا بادمجان با گوشت گوساله رست بیف، گوشت چرخ نموده، گوشت مرغ، ژامبون یا اصلا بدون گوشت با انواع و اقسام سبزیجات و ادویه های دلخواه با خمیر یا بدون خمیر قابل انجام است و این به سلیقه شما بستگی دارد.
مرحله اول: خمیر مایه را به عمل آورید
در اولین مرحله از طرز تهیه پیتزا بادمجان، باید مقدمات آماده کردن خمیر پیتزا را فراهم کنید. برای این منظور، ابتدا خمیر مایه را همراه با آب ولرم با دمای تقریبی 45 درجه سانتی گراد در ظرف مناسبی بریزید.
درب ظرف حاوی محلول خمیر مایه را با سلفون بپوشانید و این ظرف را برای 10 دقیقه کنار بگذارید تا خمیر مایه کاملا در آب حل گردد. سپس، نمک را هم به این ترکیب اضافه کنید.
در صورت تمایل، برای خرید نمک می توانید به روش های و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله دوم: خمیر پیتزا را آماده کنید
حالا، آرد را یک بار الک کنید و در کاسه مناسبی بریزید. سپس، ترکیب آب، خمیر مایه و نمک را به آرد الک شده اضافه کنید. این مواد را حدود 10 دقیقه با دست ورز دهید تا خمیر چسبناکی ایجاد گردد. اگر احساس می کنید خمیرتان زیادی چسبناک است، می توانید مقدار کمی آرد به آن اضافه کنید.
برای خرید آرد می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله سوم: خمیر پیتزا را استراحت دهید
پس از ورز دادن خمیر و اطمینان از درست بودن بافت آن، سطح داخلی کاسه مناسبی را با مقدار کمی روغن زیتون چرب کنید. سپس، خمیر پیتزا را در این کاسه بگذارید و روی کاسه را با سلفون یا حوله بپوشانید.
در ادامه، کاسه حاوی خمیر را در مکان تاریک و نسبتا گرمی قرار دهید تا خمیر برای یک ساعت و نیم کاملا استراحت کند و حجم خمیر دو برابر گردد.
برای خرید روغن زیتون می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله چهارم: مواد اولیه تاپینگ پیتزا بادمجان را آماده کنید
در این فاصله، بادمجان و گوجه فرنگی را به خوبی بشویید و پس از خشک کردن با دستمال، به صورت حلقه ای برش بزنید. احتیاجی نیست پوست بادمجان و گوجه فرنگی را بگیرید. سپس، مقداری روغن را در تابه مناسبی بریزید و روی حرارت بگذارید تا داغ گردد. در ادامه، بادمجان ها را کمی در این تابه داغ سرخ کنید. بادمجان های سرخ شده را روی دستمال حوله ای بچینید تا روغن اضافی خودشان را از دست بدهند.
ریحان تازه را هم پاک کنید و برگ های زرد و پلاسیده و ساقه های ضخیم آن را دور بریزید. سپس، برگ های تر و تازه ریحان را به خوبی بشویید و در سبد بریزید تا آب اضافی آن خارج گردد. سپس، فلفل شیرین را بشویید و پس از خشک کردن به صورت حلقه ای نازک خرد کنید.
یکی از پیازهای شسته شده و بدون پوست را هم به صورت نگینی ریز برش بزنید و کنار بگذارید. پیاز دیگر را هم به صورت خلالی خرد کنید و در ظرف جداگانه ای بریزید. از سوی دیگر، حبه های سیر شسته شده و بدون پوست را نیز به صورت نگینی خرد کنید. در ادامه، قارچ را بشویید و به صورت اسلایسی برش بزنید.
گوشت گوساله را هم بشویید و در سبد بگذارید تا آب اضافی آن خارج گردد. سپس، گوشت گوساله را به صورت نوارهای باریک با مقدار یکسان برش بزنید.
برای خرید قارچ، روغن سرخ کردنی و انواع گوشت مانند گوشت گوساله می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله پنجم: گوشت گوساله را تفت دهید
در این مرحله از طرز تهیه پیتزا کارزانا، مقداری روغن را در تابه مناسبی بریزید و روی حرارت میانه بگذارید تا داغ گردد. سپس، گوشت گوساله را که قبلا به صورت نواری برش زدید در این تابه بگذارید و تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند و به سفیدی بزند.
مرحله ششم: پیاز را اضافه کنید
پس از تغییر رنگ گوشت، پیاز را هم که قبلا به صورت نگینی خرد کردید به تابه حاوی گوشت گوساله اضافه کنید. برای چند دقیقه، گوشت و پیاز را با هم تفت دهید.
سپس، ادویه ها شامل پودر کاری، پودر آویشن، فلفل سیاه و رزماری را به این ترکیب اضافه کنید و تفت دهید. توجه داشته باشید، در این مرحله نباید به گوشت نمک بزنید؛ در غیر این صورت، گوشت گوساله شما چغر و سفت می گردد.
برای خرید پیاز داغ آماده و انواع ادویه مانند پودر کاری، پودر آویشن، فلفل سیاه و رزماری می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله هفتم: گوشت را بپزید
پس از تفت تماشا کامل گوشت همراه با پیاز و ادویه ها، به مقدار 1 لیوان آب جوش به محتویات این تابه اضافه کنید. درب تابه را بگذارید و حرارت را ملایم کنید تا نوارهای گوشت به مدت 30 دقیقه روی حرارت ملایم بپزند و عصاره گوشت تا جای ممکن کشیده گردد.
مرحله هشتم: قارچ را سرخ کنید
در این مرحله از طرز تهیه پیتزا بادمجان با گوشت و قارچ، مقداری روغن زیتون را در تابه دیگری بریزید و روی حرارت میانه رو به بالا بگذارید تا داغ گردد. سپس، قطعات قارچ اسلایسی را به این تابه اضافه کنید و تفت دهید. پیشنهاد می کنیم، چند قطره آبلیموی تازه هم به قارچ ها اضافه کنید تا رنگ قارچ سیاه نگردد. پس از کشیده شدن آب قارچ، حرارت را خاموش کنید و تابه را کنار بگذارید.
مرحله نهم: گوشت رست بیف را آماده کنید
پس از گذشت مدت زمان لازم برای پخت گوشت، در این مرحله از طرز تهیه پیتزا با بادمجان، گوشت گوساله نواری و پخته شده را از قابلمه خارج نموده و به تابه حاوی قارچ اضافه کنید.
این تابه را دوباره روی حرارت میانه بگذارید تا گوشت و قارچ برای چند دقیقه با هم تفت ببینند و طعم آن ها به خورد یکدیگر برود. مقدار کمی نمک هم به محتویات این تابه اضافه کنید. این مواد را به خوبی هم بزنید و شعله را خاموش کنید تا محتویات تابه خنک شوند.
مرحله دهم: گوشت رست بیف را استراحت دهید
پس از خنک شدن گوشت گوساله، ترکیب گوشت و قارچ تفت داده شده را همراه با سرکه قرمز، پیاز خلالی، کمی روغن زیتون، سیر خرد شده و فلفل شیرین در کاسه مناسبی بریزید و به خوبی هم بزنید تا این مواد کاملا با یکدیگر مخلوط شوند. سپس، درب کاسه را با سلفون بپوشانید و این کاسه را برای 2 ساعت در یخچال بگذارید تا گوشت رست بیف کاملا استراحت کند و طعم دار گردد.
برای خرید انواع سرکه مانند سرکه قرمز می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله یازدهم: خمیر پیتزا را باز کنید
پس از گذشت مدت زمان لازم برای استراحت گوشت رست بیف، در این مرحله از طرز تهیه پیتزا بادمجان و گوشت، فر را با دمای 200 درجه سانتی گراد روشن کنید تا گرم گردد.
سپس خمیر پیتزا را به 2 قسمت مساوی تقسیم کنید. هر قطعه از خمیر را به شکل توپ درآورید و با یاری وردنه، روی سطح آردپاشی شده این خمیر را به شکل دایره ای به قطر 30 الی 35 سانتی متر باز کنید. سپس، کف و دیواره های قالب مناسبی را چرب نموده و خمیر پیتزا را داخل این قالب پهن کنید. روی خمیر پهن شده را با چنگال سوراخ کنید تا در موقع پخت زیادی پف نکند.
مرحله دوازدهم: تاپینگ پیتزا بادمجان را روی خمیر بریزید
حالا، مقداری سس گوجه فرنگی را طوری روی خمیر بمالید که به مقدار 1 سانتی متر اطراف خمیر خالی باقی بماند. سپس، بادمجان های سرخ شده و گوجه های ورقه ای را روی خمیر پیتزا بچینید.
در ادامه، گوشت رست بیف را نیز از یخچال خارج کنید و محتویات این کاسه را با باقی مواد روی خمیر بگذارید. پنیر موزارلا را هم به صورت حلقه ای برش بزنید و روی این مواد قرار دهید. مقداری روغن زیتون و برگ های ریحان تازه را نیز به این ترکیب اضافه کنید.
برای خرید پنیر موزارلا و انواع سس مانند سس گوجه فرنگی می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله سیزدهم: پیتزا بادمجان با گوشت را بپزید
در این مرحله از طرز تهیه پیتزا گوشت و بادمجان، قالب حاوی پیتزا را در طبقه میانی فر گرم قرار دهید و حدود 10 الی 15 دقیقه منتظر بمانید تا خمیر پیتزا بپزد و پنیر موزارلا ذوب و برشته گردد.
مرحله آخر: پیتزا بادمجان و گوشت را سرو کنید
پس از گذشت این مدت، پیتزا بادمجان با گوشت را از فر بیرون بیاورید و تا داغ است، پنیر پارمسان رنده شده را روی آن بریزید. سپس، پیتزا را برش بزنید و همراه با انواع سس مورد علاقه خود سرو کنید.
برای خرید پنیر پارمسان و انواع سس می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
طرز تهیه پیتزا بادمجان به روش های دیگر
پیتزا بادنجان را به روش های دیگر هم می توانید طبخ کنید.
طرز تهیه پیتزا بادمجان گیاهی
طرز تهیه پیتزا سبزیجات با بادمجان به این صورت است که باید خمیر پیتزا را طبق دستور بالا آماده کنید و برای استراحت در یخچال بگذارید. سپس، بادمجان حلقه ای سرخ شده را همراه با دیگر سبزیجات دلخواه مانند ذرت پخته شده یا کنسروی، پیاز، گوجه فرنگی و فلفل دلمه ای آماده کنید.
در ادامه، درست مانند همان چیزی که در بالا برایتان گفتیم، خمیر را پهن کنید و در قالب چرب قرار دهید. روی خمیر را ابتدا با سس گوجه فرنگی و سپس، با سبزیجات، ادویه های مورد علاقه و پنیر پیتزا یا پنیر موزارلا بپوشانید. این قالب را برای 10 الی 15 دقیقه در فر با دمای 200 درجه سانتی گراد قرار دهید تا پیتزای شما بپزد.
طرز تهیه پیتزا بادمجان بدون خمیر
در طرز تهیه پیتزا بادمجان لقمه ای، شما به 4 عدد بادمجان، 200 گرم گوشت چرخ نموده، پیاز، سیر، فلفل دلمه ای، قارچ، پنیر ورقه ای یا رنده شده، سس گوجه فرنگی و ادویه هایی مانند نمک، فلفل سیاه، پاپریکا، پولبیبر، آویشن و جوز هندی احتیاج دارید.
برای درست کردن پیتزای بادمجان لقمه ای، ابتدا باید بادمجان را به صورت ورقه ای خرد نموده و سپس، با مقدار کمی روغن سرخ کنید. گوشت چرخ نموده را نیز همراه با فلفل دلمه ای نگینی، قارچ اسلایسی، پیاز خرد شده، سیر رنده شده، ادویه ها و رب گوجه فرنگی حسابی تفت دهید تا مانند مایه ماکارونی آماده گردد.
سپس، بادمجان های ورقه ای و سرخ شده را کف سینی فر بچینید و روی هر یک از ورقه های بادمجان را با مقداری سس گوجه فرنگی، مایه گوشتی، پنیر رنده شده (یا ورقه ای) بپوشانید. سینی را برای 10 دقیقه در فر با دمای 200 درجه سانتی گراد بگذارید تا پنیر پیتزا ذوب گردد. برای آن که پنیر شما کاملا طلایی گردد، بهتر است در دقایق آخر پخت، فر را روی حالت گریل تنظیم کنید.
نکات مهم در طرز تهیه پیتزا بادمجان
- در صورت تمایل، به جای درست کردن خمیر خانگی می توانید از خمیر پیتزای آماده بهره ببرید.
- برای این که سطح پیتزا بادمجان طلایی رنگ گردد، می توانید در چند دقیقه آخر پخت پیتزا گریل را روشن کنید تا پنیر موزارلا طلایی و خوشرنگ گردد.
- در طرز تهیه پیتزا بادمجان می توانید از هر دیگر سبزیجات دلخواه و سایر ادویه های مود علاقه خودتان هم بهره ببرید.
- برای درست کردن خمیر پیتزا حتما خمیر مایه را با آب ولرم با دمای تقریبی 45 درجه سانتی گراد ترکیب کنید تا خمیر مایه به عمل آید.
- قبل از باز کردن خمیر، توصیه می کنیم خمیر حجیم شده را برای یکی دو دقیقه مشت بزنید تا هوای اضافی آن خارج گردد.
- در هنگام باز کردن خمیر، مراقب باشید قطر خمیر پیتزا بیشتر از 2 سانتی متر نگردد.
- در صورت تمایل می توانید پیتزا بادمجان را با سیر بیشتری درست کنید.
- بسته به طبع و ذائقه، می توانید پیتزا بادمجان را حسابی تند و تیز درست کنید.
- اگر از خمیر پیتزا فریزری برای تهیه پیتزا بادمجان استفاده می کنید، ابتدا اجازه دهید خمیر شما دیفراست و نرم گردد.
- طرز تهیه پیتزا مرغ و بادمجان به این صورت است که به جای گوشت گوساله باید از گوشت سینه مرغ بدون استخوان بهره ببرید.
- در هنگام درست کردن پیتزای مرغ و بادمجان، کافی است گوشت سینه مرغ را به صورت نوارهای باریک برش بزنید و همراه با پیاز و ادویه ها تفت دهید. بنابراین، دیگر احتیاجی به پخت گوشت مرغ با آب نخواهد بود.
- در طرز تهیه پیتزا کدو و بادمجان، باید 1 عدد کدو را هم به صورت حلقه ای برش بزنید و سرخ کنید. سپس، کدوی حلقه ای و سرخ شده را نیز به تاپینگ این پیتزا اضافه کنید.
فوت و فن های خوشمزه شدن پیتزا بادمجان
سس مخصوص پیتزا بادمجان چیست؟
برای تهیه پیتزا بادمجان به دلخواه می توانید از انواع سس مورد علاقه خودتان استفاده نموده و پیتزا بادمجان آماده شده را هم با انواع و اقسام سس ها مانند سس فرانسوی، سس مایونز، سس تند، سس پنیر و خامه و … نوش جان کنید.
چرا پیتزا آب می اندازد؟
داغ نبودن فر، استفاده از سس و تاپینگ آبکی و رقیق، استفاده از پنیر موزارلا یا پنیر پیتزای یخ زده و بعلاوه، مناسب نبودن نسبت مواد تاپینگ با ابعاد پیتزا از مهم ترین دلایل آب انداختن پیتزا به حساب می آیند.
در طرز تهیه پیتزا بادمجان از چه طعم دهنده های دیگری می توانیم استفاده کنیم؟
پونه خشک، ریحان خشک، پودر سیر و پودر پاپریکا از دیگر طعم دهنده های مناسب برای پیتزا بادمجان هستند.
منبع: افق کوروش