طرز تهیه پیتزا مرغ و قارچ خانگی????؛ با کمترین مواد لازم
به گزارش مجله ستاره، پیتزا (pizza) یکی از غذاهای اصیل و سنتی ایتالیاییست که در واقع یک لایه خمیر است که روی آن را با سس گوجه، پنیر پیتزا و دیگر مخلفات می پوشانند. حال این مواد می تواند شامل سبزیجات، گوشت قرمز (به صورت استیک خرد شده یا چرخ کرده) یا گوشت مرغ و… باشد. درست کردن پیتزا در منزل کار سخت و زمان بری نیست و نیازی نیست حتما برای خوردن یک پیتزای خوشمزه به فست فودها مراجعه کنید. در این مطلب طرز تهیه پیتزای مرغ رو به شما آموزش میدیم.
سینه مرغ | 1 عدد |
فلفل دلمه ای | نصف یک عدد |
قارچ | 2-3 عدد |
ذرت | 2 قاشق غذاخوری |
کالباس | 3-4 ورق |
سس کچاپ | 2 قاشق غذاخوری |
پیاز | 1 عدد |
نمک فلفل آویشن | به میزان لازم |
پنیر پیتزا | به میزان لازم |
خمیر پیتزای خانگی | به تعداد لازم |
یک عدد پیاز رو با کمی روغن داخل قابلمه تفت بدین تا کمی سبک بشه سینه مرغ رو به پیاز ها اضافه کنید و هر دو طرفش رو با حرارت میانه خوب تفت بدین تا تغییر رنگ بده و سفید رنگ بشه کمی نمک و فلفل سیاه اضافه کنید و مرغ رو پشت رو کنید تا کاملا یکدست تفت بخوره و بعد آب جوش رو به مرغ اضافه کنید و حرارت رو کم کنید در قابلمه رو بذارید و اجازه بدین مرغ کاملا بپزه
خمیر پیتزای خانگی و آماده مون رو رو صفحه کار به شکل دایره با وردنه به ضخامت دلخواه باز کنید.
قالب پیتزا رو کمی با روغن جامد چرب کنید یا داخل قالب کاغذ روغنی قرار بدین و کمی چربش کنید.
خمیر رو داخل قالب پهن کنید. بسته به ذائقه و سلیقه میتونید خمیر رو نازک یا ضخیم پهن کنید.
یک قاشق سس کچاپ رو روی خمیر بریزین و با پشت قاشق روی خمیر پخش کنید.
کمی پنیر پیتزا روی سس بریزین(پنیری که در این مرحله اضافه میکنید باعث میشه مخلفات پیتزا به نان پیتزا بچسبند و موقع خوردن جدا نشن اما در استفاده از پنیر زیاده روی نکنید)
روی سس فلفل دلمه ای خرد شده و کالباس خرد شده بریزین.
مرغ پخته رو ریش ریش کنید یا با چاقو تکه تکه کنید(دلخواه) و روی فلفل دلمه ای و کالباس رو با مرغ بپوشونید.
روی مرغ ها آویشن بپاشین(اودیه اصلی و طعم دهنده پیتزا آویشنه پس حتما از آویشن استفاده کنید)
کمی ذرت روی مواد بریزین و قارچ های ورقه ای رو روی مرغ ها بچینین(فرقی نداره که از قارچ خام یا قارچ پخته استفاده کنید از هر کدوم که در دسترس تون هست استفاده کنید)
روی مواد رو با پنیر پیتزا پوشش بدین تا مخلفات پیتزا زیر پوشش پنیر قرار بگیره
روی پنیر به دلخواه میتونید فلفل دلمه ای خرد شده، قارچ ورقه ای، سوسیس یا زیتون ورقه ای برش خورده بچینین.
یک عدد تخم مرغ رو داخل ظرفی بشکنید و با چنگال بزنید تا کاملا از حالت لختگی خارج بشه و به کمک قلمو با تخم مرغ کناره های خمیر رو رومال کنید و در صورت دلخواه کنجد بپاشین.
فر رو از قبل با دمای 190 درجه سانتی گراد روشن کنید تا گرم بشه.
پیتزا رو داخل فر قرار بدین تا بپزه و روی پیتزا طلایی بشه، اگه فرتون گازیه و روی پیتزا به خوبی طلایی نشد چند دقیقه آخر پخت گریل رو روشن کنید اما مراقب باشین تا نسوزه.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه انواع پیتزا
بعد از پخت پیتزا رو از فر خارج کنید و اجازه بدین کمی از حرارت بیفته و بعد به کمک کاتر پیتزا یا چاقوی تیز پیتزا رو هشت قسمت کنید(18) و با سس کچاپ نوش جان کنید.
نکات پخت پیتزا:
- مخلفات استفاده شده داخل پیتزا دلخواهه هر کدوم رو که دوست نداشتین میتونین حذف یا با مواد دیگه جایگزین کنید.
- موادی رو که می خواید روی پیتزا بریزید به میزان ای ریز کنید که در هر برش از پیتزا همه مواد موجود باشه، اگه روی پیتزا رو بیش از حد پر کنید در نهایت پیتزای خیس و غیر تردی خواهید داشت.
- مقدار سسی که روی خمیر پهن می کنید به ذائقه خودتون بستگی داره ولی توجه کنید که اگه بیش از حد از سس استفاده کنید خمیر پیتزا خیس میشه، حتما هنگام پخش کردن سس یک و نیم تا دو سانتی متر حاشیه یا فضای خالی بذارید تا هم پیتزا شکل بهتری به خودش بگیره و هم از ریختن پنیر ذوب شده یا بقیه مواد به داخل فر جلوگیری بشه.
- بیشتر مواد پیتزا در فر پخته میشن اما بعضی از اون ها مثل گوشت باید قبل از اینکه روی پیتزا فرار بگیرند پخته شده باشن چون زمان پخت پیتزا در فر برای پخت گوشت کافی نیست اگر گوشت خوب پخته نشده را بخورید دچار بیماری میشین پس اگه استیک، بیکن یا مرغ رو برای پیتزا انتخاب کردید قبل از گذاشتن روی پیتزا اونها رو بپزید.
- اگه قالب مخصوص پیتزا نداشتین داخل سینی کاغذ روغنی پهن کنید و کمی با روغن جامد چرب کنید و خمیر پیتزای باز شده به شکل گرد رو روی سینی قرار بدین.
- برای برش پیتزا اگه از کاتر مخصوص پیتزا استفاده کنید کارتون راحت تر و تمیز تر از برش با چاقو در میاد.
- برای سس روی خمیر میتونید از سس کچاپ یا سس کچاپ به همراه انواع طعم های دلخواهتون استفاده کنید مثل تند یا به همراه طعم پیاز و …
- برای خوشمزه تر شدن و خوب پخته شدن پیتزا بهتره بعد از اینکه تمام مواد رو روی خمیر پیتزا ریختید
20 دقیقه اجازه بدید تا پیتزای آماده نشده استراحت کنه و بعد داخل فر بذارید تا نون پیتزا ترد تر بشه
- پیتزای پر ملات خوبه اما به طوری که حد تعادل رعایت بشه هر چه مواد روی پیتزا بیشتر باشه به زمان پخت بیشتری نیاز داریم که در این صورت ممکنه پیتزا یکنواخت پخته نشه یعنی خمیر بیش از حد پخته بشه در حالی که مواد روی پیتزا خام هستن برای داشتن یک پیتزای ایده آل باید مواد روی اون به میزان و به صورت پراکنده و یکسان پخش بشه
- برای پخت پیتزا حتما فر رو از قبل گرم کنید چون اگه فر گرم نباشه زمان پخت طولانی تر میشه و خمیر پیتزا خشک میشه
- برای پیتزا از پنیر پیتزای مرغوب و با کیفیت استفاده کنید،رعایت تمام نکات گفته شده قطعا در تهیه پیتزا حرفه ای موثره اما اهمیت نوع پنیرپیتزا غیر قابل انکاره و در واقع مهمترین عامله چرا که مقدار کش،گل پنیر،رطوبت،ph و مقدار چربی بستگی به کیفیت پنیر پیتزا داره پس در انتخاب نوع و برند پنیر پیتزایی که تهیه می کنید دقت کنید چون حتی اگر تمام فوت و فن های تهیه پیتزا رو بدانید یک پنیر پیتزای بی کیفیت به راحتی می تونه تمام زحمت شما رو از بین ببره
- اگه پنیر پیتزای شما به خوبی کش نمیاد میزان کمی آب روی پنیر اسپری کنید این کار باعث میشه رطوبت پنیر بیشتر بشه و پنیر بهتر کش بیاد
- آویشن یک گیاه بسیار قوی برای درمان بسکمک از بیماری هاست که به صروت ادویه برای تهیه بعضی از غذاها از جمله پیتزا مورد استفاده قرار می گیرد یکی از خواص بی نظیر این گیاه برای پوست و مو است. این ادویه برای التهاب مزمن بدن، هضم خوب غذا و رفع نفخ و گاز معده و زخم معده، مسائل قلبی و عروقی، فشار خون، تقویت سیستم ایمنی بدن، خواب آرام و درمان سرطان مفید است آویشن یک منبع عالی از ویتامین K ، آهن، کلسیم، و منگنز به شمار میرود این مواد معدنی نقش بسیار مهمی در سلامت، رشد و تراکم مناسب استخوان ها و کاهش مسائل استخوانی دارن آویشن خرد شده بر روى سس گوجه یا روى پیتزا بسیار عالى است و از شاخه اون مى توان براى تزیین استفاده کرد.
چنانچه از طعم مرغ خوشتان نمیاید می توانید پیتزای مخلوط یا پیتزا گوشت و قارچ را امتحان کنید.
منبع: اُکالا