طرز تهیه دلمه بادمجان ساده و فوری خانگی با و بدون گوشت
به گزارش مجله ستاره، دلمه از آن دسته غذاهایی است که می توانید هم با برگ انگور درست کنید هم با بادمجان و گوجه. قبلا در کتاب کاله طرز تهیه انواع دلمه برگ مو از جمله طرز تهیه دلمه برگ مو شیرازی را آنالیز نموده بودیم اما در ادامه طرز تهیه دلمه بادمجان ساده را هم با گوشت، هم بدون گوشت مرور می کنیم.
مواد لازم برای تهیه دلمه بادمجان ساده بدون گوشت
- بادمجان دلمه ای 4 عدد
- برنج 1 پیمانه
- لپه یک دوم پیمانه
- پیاز 2 عدد
- رب گوجه 4 قاشق غذاخوری
- سبزی دلمه 2 تا 3 قاشق غذاخوری
- ادویه، نمک و فلفل به مقدار لازم
طرز تهیه دلمه بادمجان ساده بدون گوشت
1. آماده کردن لپه و برنج
اولین مرحله از طرز تهیه دلمه بادمجان ساده درست مثل طرز تهیه دلمه برگ انگور مجلسی این است که لپه و برنج را آماده کنید. برای این کار لپه را که از قبل در آب خیس خورده، با مقداری آب حداقل به مدت 30 دقیقه نیم پز کنید و بعد آبکش کنید. حالا برای تهیه برنج، برنجی که از قبل خیس خورده را در آب جوش بریزید و بگذارید به مدت 5 دقیقه نیم پز گردد بعد آبکش کنید.
2. تهیه سس دلمه
برای تهیه سس دلمه بادمجان ساده در یک قابلمه مناسب روغن بریزید و بگذارید کمی داغ گردد بعد پیاز را اضافه کنید و بگذارید تا طلایی گردد. بعد که پیاز آماده شد رب گوجه را اضافه کنید و تفت دهید. رب که کمی سرخ شد ادویه، نمک و فلفل را به مخلوط پیاز و رب اضافه کنید. در نهایت به مقدار یک لیتر آب اضافه کنید و اجازه دهید که سس روی حرارت میانه جا بیافتد. اگر دوست دارید با انواع سس دلمه برگ مو که می توانید برای هر دلمه بهره ببرید آشنا شوید، به کتاب کاله مراجعه کنید.
3. آماده کردن بادمجان ها
در این مرحله نوبت آن است که بادمجان ها را آماده کنید. برای این کار سر بادمجان را با چاقو ببرید و بعد داخل بادمجان را با چاقو به گونه ای که به دیواره بادمجان ضربه ای نخورد خالی کنید. (اگر دوست داشتید می توانید داخل بادمجان را با قاشق هم خالی کنید.)
4. آماده کردن مایه داخل دلمه
در این مرحله از طرز تهیه داخل هایی که از شکم بادمجان خالی نموده بودید را با چاقو ساطوری کنید تا ریز گردد. بعد در یک ماهیتابه مناسب روغن بریزید و بعد که داغ شد سر بادمجان را بگذارید تا سرخ گردد وقتی سر بادمجان سرخ شد آن را از ماهیتابه خارج کنید و بادمجان های ساطوری شده را بریزید و تفت دهید. اجازه دهید بادمجان کاملا با روغن سرخ گردد و بپزد. بعد به ترتیب برنج، لپه و سبزیجات را به همراه نمک، فلفل و زردچوبه اضافه کنید و تفت دهید تا مایه داخل دلمه آماده گردد.
5. پخت دلمه بادمجان
اکنون وقت آن است که مایه دلمه را داخل بادمجان هایی که خالی کردید بریزید و بعد در بادمجان ها را بگذارید و دلمه بادمجان را در قابلمه سس بگذارید و اجازه دهید دلمه به مدت یک ونیم ساعت تا 2 ساعت بپزد.
نکته: بادمجان را به صورت کامل از مواد پر نکنید چون در حین پخت مواد حجم پیدا می نمایند و ممکن است از بادمجان سر ریز گردد.
نکته: نباید آب سس روی دلمه را بگیرد. همین که نصف بادمجان داخل سس باشد کافی است.
نکات تکمیلی برای تهیه دلمه بادمجان
تهیه و پخت دلمه هم درست مثل طرز تهیه دلمه برگ انگور و طرز تهیه دلمه گوجه نکات و فوت وفن هایی دارد که باید هنگام پخت به آن ها دقت داشته باشید.
طرز تهیه دلمه بادمجان ساده با گوشت
دلمه بادمجان ساده بدون گوشت را درست مثل دلمه بادمجان ساده با گوشت می توانید تهیه کنید تنها تفاوت این دلمه وجود گوشت چرخ نموده است که در مرحله تهیه مایه میانی دلمه باید بعد از تفت دادن پیاز آن را هم تفت دهید تا خوب سرخ گردد و باقی موارد را عینا تکرار کنید.
سبزیجات دلمه بادمجان
سبزی دلمه بادمجان مثل سبزی دلمه برگ مو شامل تره، ریحان، شوید، نعناع، ترخون، جعفری، مرزه و گشنیز می گردد. می توانید هم از سبزی تازه برای تهیه این دلمه بهره ببرید هم از سبزی خشک.
دلمه بادمجان با بادمجان سرخ شده
برای تهیه دلمه بادمجان سرخ شده، بعد از این که بادمجان را خالی می نمایند در روغن سرخ می نمایند تا نرم گردد و مزه بهتری بگیرد بعد آن را با دقت با مواد میانی دلمه پر می نمایند. اگر اهل دلمه هستید می توانید طرز تهیه دلمه بادمجان شکم پر را هم در کتاب کاله مطالعه کنید.
منبع: کتاب کاله