جایزه ناسا برای دانشجویان سازننده ماهواره فضایی

به گزارش مجله ستاره، پال کوترینگ(Paul Köttering) دانشجوی دانشگاه برکلی پروژه ای را به همراه دیگر دانشجویان این مطالعه شروع نموده است و امیدوار است بتواند تاسواره ای بسازد و آن را تا سال 2021 به فضا پرتاب کند که البته این ایده او برای ناسا جذاب به نظر آمده و ناسا از این پروژه حمایت نموده است و در صورتی که تاسواره مذکور با موفقیت پرتاب گردد ناسا مبلغی را به عنوان جایزه به این تیم اهدا خواهد نمود.

جایزه ناسا برای دانشجویان سازننده ماهواره فضایی

از وبسایت وزارت بهداشت درمان آموزش پزشکی دیدن نمایید.

تاسواره معادل فارسی کیوب ست(CubeSat) است و به نوعی از ماهواره های کوچک گفته می گردد که به صورت ماهواره ای متشکل از واحدهای مکعب شکل در ابعاد 10×10×10 سانتی متر و وزنی در حدود 1300 گرم تعریف شده اند. به بیان دیگر، تاسواره ها ماهواره هایی متشکل از واحدهای ساختاری مکعبی شکل هستند که بتوان آن ها را به راحتی با سامانه پرتابگر پرتاب کرد و به آسانی در مدار قرار داد. تاسواره ها معمولاً با ابزاری در ایستگاه فضایی بین المللی در مدار قرار داده می شوند یا به صورت محموله ثانویه در کنار محموله اصلی در پرتاب ماهواره های عظیم تر در مدار قرار می گیرند. در دهه اخیر، تاسواره ها زمینه ساز پیشرفت های مهمی در زمینه علوم مختلف مانند فیزیک فضایی و خورشیدی، شاخه های زمین شناسی و سنجش از دور و زیست شناسی بوده اند.

پال کوترینگ

از تاسواره ها برای آزمایش های کوچکی مانند تصویربرداری از زمین، تست رادیوهای آماتور، راه اندازی و آزمایش فناوری های کوچک فضایی، طیف سنجی امواج صوتی و… در خارج از جو زمین استفاده می گردد.

در حالیکه به دلیل شیوع ویروس کرونا دانشجویان نمی توانند به صورت حضوری با یکدیگر صحبت نمایند هر کدام از آنها در خانه هایشان هستند و هر هفته هر فرد به وسیله تماس تصویری از کارهای خود برای ساخت این تاسواره خبر می دهد. پال کوترینگ نیز اکنون در خانه والدینش در لندن است و تیم خود را از راه دور رهبری می نماید. در فوریه امسال ناسا خاطرنشان کرد برای پروژه هایی که هدف آنها توسعه تاسواره است بودجه ای بیش از 300 هزار دلار در صورت پرتاب موفقیت آمیز تاسواره در نظر گرفته است.

با این حال این تیم برای ساخت ماهواره خود در حال کوشش است تا 15 هزار دلار نیز به وسیله سرمایه گذاری جمعی به دست آورد و همچنین کمپین Big Give دانشگاه نیز به دنبال جمع آوری یاری های اقتصادی است. این تیم قبلاً چهار هزار و 950 دلار یاری اقتصادی از صندوق فناوری دانشجویی دانشگاه برکلی دریافت نموده است.

سرمایه گذاری جمعی(Crowdfunding) که بعضی اوقات تأمین سرمایه از اجتماع یا تأمین اقتصادی جمعی نیز نامیده می گردد اغلب به وسیله اینترنت انجام می گردد تا از کوشش های یک کارآفرین توسط عموم جامعه یا سازمان ها حمایت اقتصادی گردد.

کوترینگ گفت: ناسا تنها زمانی که تاسواره با موفقیت پرتاب گردد این جایزه را به ما خواهد داد بنابراین در حال حاضر ما خودمان می بایست هزینه تهیه و فراوری تاسواره را بپردازیم. خوشبختانه، هزینه ساخت تاسواره طی سه تا چهار سال گذشته به طرز چشمگیری کاهش یافته است. سیستم های ارتباطی، سیستم های قدرت و سیستم های کنترل از جمله لوازم جانبی تجاری کم هزینه هستند، بنابراین آنها بسیار ارزان قیمت هستند.

ماهواره تیم برکلی کیوب ست(QubeSat) نام دارد که مخفف جمله تاسواره کوانتومی(quantum CubeSat) است. این دانشجویان در آینده نوع جدیدی از چرخش نما یا ژیروسکوپ بر اساس فعل و انفعالات مکانیکی کوانتومی که در الماس های ناقص رخ می دهد، آزمایش خواهند کرد. ژیروسکوپ الماس برای اولین بار در آزمایشگاه فیزیک دیمیتری بودکر(Dmitry Budker) فیزیکدان و استاد فارغ التحصیل دانشگاه برکلی اختراع شد. این تیم همچنین بخشی از یک گروه به نام باشگاه هوافضا اس.تی.ای.سی(aerospace club STAC) هستند. این باشگاه تا به امروز آزمایش هایی را با یاری بالون ها و ایستگاه فضایی بین المللی انجام داده است. بعضی از فارغ التحصیلان این دانشگاه اکنون در شرکت های فضایی مهم دنیا مانند بوئینگ و اسپیس ایکس مشغول به کار هستند.

منبع : ایسنا

منبع: آی تابناک
انتشار: 5 تیر 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: upst.ir شناسه مطلب: 963

به "جایزه ناسا برای دانشجویان سازننده ماهواره فضایی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "جایزه ناسا برای دانشجویان سازننده ماهواره فضایی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید