چگونه بچه ها را از برق گرفتگی ایمن نگه داریم؟

به گزارش مجله ستاره، برق گرفتگی دربچه ها نوپا یکی از خطر های شایع درم حل کار و خانه است و برای جلوگیری از بروز حوادث تلخ رعایت نکات ایمنی توصیه می گردد.

چگونه بچه ها را از برق گرفتگی ایمن نگه داریم؟

به گزارش خبرنگار ، انسان هنگامی که با یک منبع الکتریسته در تماس مستقیم قرار می گیرد به دلیل رسانایی بدن انسان دچار برق گرفتگی یا شوک الکتریکی می گردد.

بسته به ولتاژ جریان و طول مدت زمان تماس با منبع الکتریسیته این شوک می تواند سبب ایجاد واکنش های مختلف از خفیف تا آسیب جدی به اعضای بدن و حتی خطر مرگ گردد.

خردسالان به ویژه بچه ها نوپا زمانی که درخانه به حرکت می پردازند درصورت بی توجهی والدین به شدت درمعرض خطر برق گرفتگی به دلیل قراردریافت در ارتفاع هم سطح با پریز برق قراردارند؛ درصورتی که برای پریز برق محافظ تهیه نشده باشد این احتمال وجود دارد که کودک وسایل فلزی، چون چنگال یا چاقو را درون پریز فرو کند و دچاربرق گرفتگی ناگهانی گردد.

برق گرفتگی به دلیل وجود اتصالی تمام دستگاه های الکتریکی ازجمله اسباب بازی ها، وسایل برق خانگی، ابزار ها و حتی سیم شارژ تلفن همراه می تواند به وجود بیاید.

بهترین راه برای جلوگیری از بروز صدمه بر اثربرق گرفتگی، نصب پوشش محافظتی برای تمامی پریز های برق، اطمینان از عایق بندی تمامی سیم کشی ها و دور کردن وسایل برقی از دسترس بچه ها است.

وسایل برقی درحمام یا استخر ها یکی از اصلی ترین دلایل بروز برق گرفتگی بین افراد درتمامی رده های سنی در دنیاست؛ در صورتی که کودک دچار برق گرفتگی شد، قبل از تماس با کودک در حالی که هنوز جریان برق فعال است، منبع تغذیه را قطع یا کلید اصلی را خاموش کنید.

هرگز با دست های بدون محافظ یک سیم لخت دارای جریان الکتریسته را لمس نکنید؛ اگر مجبور به جداسازی کودک از سیم یا پریز حاوی جریان برق هستید، حتما از یک قطعه چوب خالص کاملاً خشک، چندین برگه روزنامه لوله شده، لباس بسیار ضخیم که دارای دکمه فلزی نباشد و به طور کلی وسایلی بهره ببرید که در آنها فلز به کارنرفته باشد.

شوک الکتریکی شدید می تواند سبب آسیب جدی به قلب و ستون فقرات گردد، کودک آسیب دیده را به میزان زیاد حرکت ندهید، تنها او را جریان برق جدا کنید و به سرعت با مراکز امدادی تماس بگیرید.

بیشتر بخوانید: از عفونتی که مغز را می بلعد تا قاشقی که یکسال در مری جا خوش کرد

بروز سوختگی معمولاً در مناطق تماس با منبع الکتریکی و زمین شدید تر است که از آن جمله می توان دست، پاشنه پا و سر را نام برد. افزون بر سوختگی اگر فرد بر اثر برق گرفتگی دچار انقباض شدید عضلانی شده باشد احتمال آسیب دیدگی ستون فقرات و دیگر اعضای بدن او وجود دارد.

پس از جدا کردن کودک از جریان برق و اطمینان از نبود جریان رسانای برق علامت های حیاتی کودک از جمله تنفس، نبض، رنگ پوست و سطح هوشیاری او را آنالیز کنید.

اگر کودک نفس نمی کشد یا ضربان قلب وجود ندارد بلافاصله CPR، احیای قلبی و تنفسی را انجام دهید؛ کارشناسان توصیه می نمایند همه افراد از دوران نوجوانی آموزش یاری های اولیه را فراگیرند تا در زمان بروز هرگونه احتیاج به فوریت پزشکی بتوانند به دیگران تا رسیدن نیرو های امدادی یاری نمایند.

کودک دچار برق گرفتگی حتی درصورت نداشتن علامت هایی چون سوختگی یا افت سطح هوشیاری باید به دقت از طریق پزشکان معاینه گردد، زیرا احتمال آسیب دیدن اندام های داخلی بدن و بروز خون ریزی وجود دارد.

پزشکان برای آنالیز میزان آسیب بر اثر برق گرفتگی به انجام آزمایش هایی چون نوار قلب، آزمایش خون کامل، آزمایش ادرار برای آنالیز آنزیم ها، عکس برداری رادیولوژی برای آنالیز هرگونه شکستگی و سی تی اسکن برای آنالیز وجود لخته خونی در مغز و دیگر اعضای بدن می پردازند.

گاهی اوقات بچه ها بر اثر گاز دریافت سیم برق دچار برق گرفتگی و سوختگی شدید در ناحیه دهان می شوند که آسیبی عمیق ایجاد می نماید و پس از برطرف خطر معمولاً احتیاج به چندین عمل جراحی برای ترمیم آسیب هاست.

منبع: healthychildren

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
انتشار: 29 مهر 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: upst.ir شناسه مطلب: 384

به "چگونه بچه ها را از برق گرفتگی ایمن نگه داریم؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چگونه بچه ها را از برق گرفتگی ایمن نگه داریم؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید