طرز تهیه سس سبزیجات خوشمزه با آسان ترین روش
به گزارش مجله ستاره، سس سبز خامه ای شاید برترین سس سبزیجاتی است که می توانیم به شما پیشنهاد کنیم. داستان این سس به سال 1923 میلادی بر می شود. سرآشپز هتل پالاس سانفرانسیسکو، به نام فیلیپ رومر، اولین بار این سس را برای ادای احترام به بازی ویلیام آرچر در فیلم الهه سبز (Green Goddess) تهیه کرد و سس را به افتخار او الهه سبز نامگذرای کرد.
ویلیام آرچر به خاطر بازی در این فیلم جایزه اسکار گرفت. اما این فیلم کمی ریشه های نژادپرستانه هم داشت که گفته می گردد به همین علت در سس سبزیجات اصلی فیلیپ رومر، برای نشان دادن حس فزونی نژادی، از سس مایونز زیاد استفاده شده است. بعدها در دستور تهیه سس سبزیجات تغییراتی ایجاد شد و به همین علت نام آن هم به سس سبز خامه ای تغییر پیدا کرد.
با این مقدمه کوتاه اگر نسبت به طرز تهیه سس سبزیجات به میزان کافی کنجکاو شده اید با ما در ادامه همراه باشید.
مواد مورد احتیاج برای تهیه برترین سس سبزیجات
- سیر (رنده شده) یک حبه
- موسیر (خرد شده) نصف یک موسیر
- پوست لیمو (رنده شده) نصف یک لیمو میانه
- آب لیمو ترش تازه یک عدد
- سس مایونز خرید آنلاین سه چهارم پیمانه
- ماست اکم چرب سون کاله خرید آنلاین سه چهارم پیمانه
- جعفری تازه (خرد شده) سه چهارم پیمانه
- نعناع تازه (خرد شده) یک چهارم پیمانه
- ریجان تازه (خرد شده) یک چهارم پیمانه
- پیازچه (ریز خرد شده) دو عدد
- نمک دانه ریز یک و نیم قاشق چای خوری
- فلفل سیاه تازه سه چهارم قاشق چای خوری
طرز تهیه برترین سس سبزیجات
روش تک مرحله ای تهیه سس سبزیجات
همه مواد را با هم داخل مخلوط کن یا غذاساز بریزید تا کاملا با هم مخلوط شوند. کمی از سس را بچشید. اگر نمک یا فلفل آن کم بود، بیشتر اضافه کنید. سس سبزیجات به همین سادگی آماده سرو است.
چند نکته در خصوص طرز تهیه سس سبز خامه ای
- حداقل یک ساعت قبل از سرو، سس را در یخچال قرار دهید تا طعم متعادل تری پیدا کند.
- این سس را می توانید در حدود یک هفته در ظرف دربسته در یخچال نگه دارید.
- دستور اولیه و قدیمی این سس سبزیجات شامل: سس مایونز، خامه ترش، سرکه، پیازچه، جعفری، ترخون و سیر است. اما می توانید به راحتی بر اساس سلیقه خودتان دستور را کمی تغییر بدهید و از مواردی بهره ببرید که بیشتر باب سلیقه تان است.
- خامه ترش یا آووکادو را می توانید جایگزین سس مایونز کنید. هرچند که طعم مایونز آن را خاص تر می نماید.
- اگر آووکادو اضافه کردید، ممکن است سس سبزیجات شما کمی غلیظ گردد. برای رسیدن به غلظت مناسب کمی آب، سرکه یا روغن زیتون اضافه کنید.
- این که چه سبزیجاتی در این سس استفاده می کنید بستگی به خودتان دارد. مثلا، ترخون در دستور اصلی سس سبزیجات وجود دارد که شاید طعمش برای همه دلچسب نباشد. به همین علت در این دستور از آن استفاده نشد ولی اگر دوست دارید، ترخون اضافه کنید. یا هر سبزی دیگری را که دوست دارید در حدود یک تا دو پیمانه به سس اضافه کنید.
- آب لیمو، طعم ترشی و عطری خاص به سس می دهد ولی اگر دوست داشتید می توانید آن را با سرکه سفید یا سس بالزامیک جایگزین کنید.
- برای اینکه که خاص ترین و برترین سس سبزیجات را داشته باشید کمی پنیر پارمزان اضافه کنید.
- این سس را می توانید همراه سبزیجات گریل شده، سیب زمینی سرخ شده یا حتی گوشت کبابی و مرغ گریل و ماهی سرخ شده یا کبابی سرو کنید.