زمانی عملکرد دوربین، دلیلی بود که مردم سراغ خرید آیفون می رفتند!
به گزارش مجله ستاره، دلایل مختلف و متنوعی وجود دارد که می تواند شما را به سمت داشتن آیفون بکشاند. از سرویس های اپل مثل iMessage گرفته تا امنیت بالای گوشی های آیفون و تجربه کاربری و نرم افزاری این گوشی. اما یک چیزی که روزگاری دلیل اصلی برای خرید آیفون به حساب می آمد، دوربنی آیفون بود و امروزه دیگر این چنین نیست. دوربین آیفون از رقبای اندرویدی خود عقب افتاده و این موضوع چیزی است که حالا کاربران آیفون ترجیح می دهند آن را قبول نمایند به جای اینکه به دنبال گوشی با دوربین بهتر بروند.
چهار سال پیش، نیلای پاتل، سردبیر وبسایت ورج، در طملبی نوشته بود که برای شکست آیفون، باید دوربین این گوشی را شکست بدهید. درآن زمان، اپل عنوان بهترین دوربین در گوشی های هوشمند را در اختیار داشت و دوربین یکی از نقاط قوت این گوشی به حساب می آمد. شبکه های اجتماعی مثل فیس بوک، اینستاگرام، اسنپ چت و حتی توییتر، ناخودآگاه همه کاربران را به سمت فراوری محتوای مبتنی بر عکس و ویدیو سوق داد و در چنین شرایطی، داشتن آیفون که می تواند به سادگی تمام عکسی خیلی خوب را تحویل بدهد، چیزی ضروری به نظر می رسید.
معینا به نظر می رسد نیلای پاتل در تشخیص اینکه دوربین فاکتور بسیار مهمی در دنیای گوشی های هوشمند است، اشتباه ننموده و در یکی دو سال گذشته، شاهد پیشرفت چشم گیر در این زمینه بوده ایم. شرکت های چینی و به خصوص هواوی در این زمینه پیشرفت زیادی داشته اند اما در طرف مقابل، اپل و سامسونگ که دو فروشنده بزرگ در دنیای گوشی های هوشمند هستند، نتوانستند در این زمان، خود را به رقبای چینی خود برسانند.
گوگل در سال 2016 با عرضه گوگل پیکسل، توانست انتظارات از دوربین گوشی های هوشمند را بالاتر ببرد و از همین زمان، روند منفی آیفون در زمینه دوربین، معین شد. شرکت HTC نیز با گوشی های U11 و U11 Plus توانست به خوبی گوگل را به چالش بکشد. سال گذشته هم که هواوی گوشی فوق العاده P20 Pro را معرفی کرد و بار دیگر شاهد شکست گوگل در زمینه دوربین بودیم و انتظارات از دوربین یک گوشی هوشمند، باز هم فراتر رفت تا اینکه گوگل ویژگی نرم افزاری Night Sight را معرفی کرد. Night Sight در زمان معرفی خود در چند ماه پیش، یک انقلاب به حساب می آمد چرا که می توانست تصاویری واضح و روشن را در تاریکی مطلق، به یاری تنها دوربین گوشی های پیکسل ثبت کند. حالا هم هواوی بار دیگر با دست پر آمده و گوشی P30 Pro تنها به فاصله چند ماه، چندین قدم جلوتر از ویژگی Night Sight عمل می نماید. با همین فرمان که برویم، انتظار داریم در فصل پاییز شاهد پیکسل 4 باشیم و احتمالا گوگل بار دیگر چیز جدیدی در زمینه عکاسی موبایلی معرفی می نماید و پس از آن بعید نیست دوباره هواوی گوگل را شکست دهد.
اما پس آیفون کجاست؟
این فقط سوال ما نیست؛ معمولا در مقایسه دوربین هواوی P30 Pro، همواره شاهد هستیم که دوربین این گوشی با پیکسل مقایسه می شود و خبری از آیفون نیست. درواقع این به دلیل است که دوربین آیفون از پیکسل 3 هم عقب تر است که این موضوع به پیشرفت کند دوربین این گوشی برمی شود. هرساله آیفون جدید، پیشرفت های کوچک در زمینه دوربین دارد اما این پیشرفت ها آنقدر کم هستند که حتی به پرچمداران هم دوره خود نیز نمی رسند. برعکس این موضوع را در محصولات دیگر اپل می بینیم. کامپیوترهای مبتنی بر مک همچنان انتخاب اول برای بسیاری از فراوری نمایندگان ویدیو و گرافیست ها است. آیپدهای اپل هنوز بهترین تبلت های بازار هستند و تقریبا رقیبی برای آن ها وجود ندارد. اما آیفون اینطور نیست و اگرچه این محصول همچنان در زمینه فیلم برداری در صندلی خیلی خوبی واقع شده است اما عکاسی با آیفون هرسال پیشرفت کوچکی دارد و نمی تواند از رقبا عبور کند.
هواوی نخواسته که فقط انتظارات را در زمینه عکاسی در نور کم بالا ببرد. این شرکت یک دوربین پریسکوپی با زوم پنج برابری اپتیکال هم در P30 Pro قرار داده تا در این زمینه هم بتواند رقبای خود را کنار بزند و از همین حالا تبدیل به رقیبی برای گوشی اوپو با زوم ده برابری بشود. اگر تصور کنیم که شرکت وان پلاس که سابقا از تکنولوژی های اوپو در ساخت گوشی های خود بهره برده نیز سراغ دوربین پریسکوپی برود، ممکن است تا سرانجام سال میلادی جاری، برای خرید گوشی با دوربین پریسکوپی، بین چهار یا پنج انتخاب داشته باشیم که فوق العاده است. و در نهایت استفاده از این دوربین های پریسکوپی، به سود کاربران تمام می شود جوری که کاربران می توانند زوم ده برابری یا حتی بیشتر با دوربین گوشی خود داشته باشند و در این حالت ها هم عکس هایی با جزئیات بالا ثبت نمایند. 2019 سالی است که دوربین زوم عالی و با کیفیت، به گوشی های هوشمند راه پیدا می نماید و اوپو و هواوی، در این جهت پیشتاز هستند.
یک دلیلی که برای این پیشرفت ها می آورند، این است که شرکت چینی مثل هواوی، می تواند به راحتی ریسک استفاده از این تکنولوژی های جدید را به جان بخرد و اگر پیروزیت آمیز هم نباشد، نگرانی از بابت آینده خود نخواهد داشت در صورتی که برندی مثل اپل چنین شانسی ندارد. این موضوع درست است. اما چیزی که حالا هواوی را از اپل متمایز می نماید، این است که این شرکت از برندی که تقریبا هیچ شهرتی در زمینه فراوری گوشی نداشت، با این کارها، خود را به یک باره بالا کشیده و حالا گوشی هایی لوکس و پرچمدار فراوری می نماید و بزرگ ترین نمونه های پیروزیت آن، دو گوشی هواوی P20 Pro و هواوی میت 20 پرو هستند. این شرکت حتی آنقدر ریسک پذیر شده که با گوشی میت X وارد دنیای گوشی های تاشو شده و هنوز هیچی نشده، بسیاری محصول هواوی را از محصول ساخته شده توسط سامسونگ، یعنی گلکسی فولد، بهتر می دانند. هواوی با پذیرفتن چنین ریسک هایی، آنقدر بزرگ شده که حتی سالانه به اندازه اپل گوشی می فروشد و عرضه می نماید.
نوآوری اپل در ساخت محصولات جدید خود، کم رنگ تر از همواره شده است. آخرین محصولات سخت افزاری که این شرکت در ماه مارس معرفی کرد، توسط بیانیه های خبری معرفی شدند و مراسمی برای معرفی آن ها برگزار نشد. دلیل آن هم معین است؛ طراحی نسل جدید ایرپادز، آیپدهای جدید و آی مک های جدید، هیچ تفاوتی با نسل های قبلی ندارد و تنها معینات سخت افزاری آن ها بهبود یافته است. حتی محصولی که بسیاری منتظر آن بودند یعنی AirPower، نیز به طور کل کنسل شد و قرار نیست این محصول عرضه شود که دلیل آن، محدودیت های تکنولوژی و مهندسی اپل عنوان شده است. اگر این روزها چیزی از تیم مهندسی اپل می شنوید، نه درباره کارهای خارق العاده آن ها، بلکه درباره مسائلی است که این تیم به وجود آورده. از کیبردهای باترفلای در مک بوک های جدید بگیرید (که حتی اپل برای آن ها مجبور به عذرخواهی شد!) تا مسائل سخت افزاری دیگری مثل خم شدن کابل نمایشگر در کامپیوترهای این شرکت.
البته این مسائل نیز ممکن است آرامش پیش از طوفان باشند تا در آینده نزدیک، شاهد طراحی های جدید اپل باشیم. در چند سال گذشته، آنقدر خبرهای این شرکت را دنبال نموده ایم که تعجب نمی کنیم اگر اپل تمام مسائل امروزش را پشت سر بگذارد و محصولاتش را با طراحی جدید و بسیار بهتر عرضه کند. یک مثال در این زمینه، هدفون های ایرپادز هستند. این هدفون ها اگرچه در نسل دوم شان تغییری در طراحی خود ندیده اند اما در زمان معرفی نیز با فاصله زیادی، از هدفون های رقبای اپل بهتر بودند و هنوز هم جزو بهترین محصولات اپل به شمار می آیند. شایعاتی درباره مک بوک پرو 16 اینچی و آی مک 32 اینچی شنیده می شود که این یعنی احتمالا به زودی شاهد نسل جدید کامپیوترهای اپل با طراحی به روز شده خواهیم بود. در این بین، ای کاش خبری درباره پیشرفت دوربین در آیفون بعدی نیز می شنیدیم تا کمی به آینده آیفون هم امیدوارتر شویم.
آیفون تقریبا در بیشتر دوران حضورش، استانداردی برای خوب بودن دوربین یک گوشی بوده است. در این دوران حتی محصولاتی مثل نوکیا لومیا 1020 و نوکیا 808 PureView آمدند که سعی کردند آیفون را با دوربین 41 مگاپیکسلی به چالش بکشند اما پیروز نبودند. حالا هم شاهد موجی از گوشی های اندرویدی هستیم که دارای دوربین هایی بسیار خوب هستند و پرچمدار تمام این گوشی ها، هواوی P30 پرو است که دیگر جایی برای آیفون در بین لیست بهترین دوربین های موبایلی (حداقل در بخش عکاسی)، باقی نگذاشته است.
اگر شما از آن دسته هواداران دو آتیشه آیفون هستید و هر سال آیفون جدید را هم خریدرای می کنید، احتمالا نمی توانید تصور کنید که دوربین های موبایلی تا چه حد پیشرفت نموده اند و چقدر بهتر از آیفون هستند. این موضوع چیز بدی هم نیست چراکه دوربین آیفون، با هیچ معیاری بد شمرده نمی شود. اما در دنیای وسیع گوشی های هوشمند، وقتی کاربران تا ابرو در اکوسیستم اپل غرق نشده اند و معینات دوربین آیفون با دیگر پرچمداران را مقایسه می نمایند، در می یابند که شهرت آیفون با نداشتن بهترین دوربین موبایلی، لکه دار شده است.
منبع: TheVerge
منبع: دیجیکالا مگ