خواص شگفت انگیز زیتون برای سلامتی
به گزارش مجله ستاره، حتما تا به حال نکات زیادی درباره مزیت های رژیم مدیترانه ای شنیده اید، از کاهش التهاب و ارتقای عملکردهای شناختی تا تقویت سلامت قلبی ـ عروقی. درحالی که رژیم مدیترانه ای از مواد غذایی مختلفی شکل می گیرد اما دو مورد از آنها محبوبیت بیشتری دارند؛ زیتون و روغن زیتون.
با اینکه زیتون نوعی ماده غذایی چرب است اما همچنان یکی از اجزای اصلی در یک رژیم غذایی سالم محسوب می شود. اما اگر زیتون واقعا چرب است، پس چگونه تا این میزان مفید است؟
ارزش تغذیه ای زیتون
هر 100 گرم از زیتون سبز حاوی 145 کیلوکالری، 15.3 چربی (حدود 2 گرم چربی اشباع)، 1056 میلی گرم سدیم، 3.84 گرم کربوهیدرات، 0.5 گرم قند، 3.3 فیبر و 1.03 گرم پروتئین است. اندازه کالری در هر 100 گرم از زیتون سیاه هم به 116 کیلوکالری می رسد درحالی که 10.9 گرم چربی (حدود 2 گرم چربی اشباع)، 735 سدیم، 6.04 گرم کربوهدرات، صفر گرم قند، 1.6 گرم فیبر و 0.84 گرم پروتیئن دارد. البته حجم مصرفی زیتون در یک وعده غذایی باید حدود 10 عدد زیتون سبز یا 8 عدد زیتون سیاه باشد.
زیتون کاهنده التهاب بدن
بخش اصلی زیتون از چربی های سالم شکل می گیرد که 74 درصدش هم از چربی به نام اسید اولئیک به وجود می آید. اسید اولئیک در گروه چربی های غیراشباع تک زنجیره ای قرار می گیرد و به تسکین التهاب یاری می رساند. افزایش اندازه چربی های سالم مثل چربی های غیراشباع تک زنجیره ای و چندزنجیره ای در رژیم غذایی، مخصوصا اگر جایگزینی همیشگی برای چربی اشباع و چربی ترانس باشد، می تواند به ارتقای سلامت عمومی شما یاری کند.
خوردن زیتون، برترین عادت غذایی برای دوران سالمندی
یکی از مزیت های اصلی مرتبط با افزایش چربی های سالم در رژیم غذایی، این است که این چربی ها می توانند به ارتقای سلامت مغز و عملکردهای آن یاری نمایند. زیتون و روغن زیتون حاوی ترکیبات فنولیک هستند که براساس مطالعات علمی، می توانند از مغز در برابر ابتلا به بیماری های مرتبط با پیری مثل آلزایمر یا زوال عقل محافظت نمایند. افرادی که به طور منظم چربی های غیراشباع تک زنجیره ای دریافت می نمایند، اندازه یک انتقال دهنده عصبی خاص به نام استیل کولین را افزایش می دهند که برای عملکرد بهتر حافظه و یادگیری مهم است. برخی از مطالعات هم نشان داده اند که ترکیبات ضدالتهابی موجود در زیتون می توانند خطر ابتلا به بیماری های مزمن ناشی از افزایش سن را کاهش دهند.
زیتون سرشار از فیبر غذایی
یکی از مزیت های مهم زیتون به وجود فیبر غذایی باکیفیت در آن برمی شود. بنابراین، مصرف منظم و کنترل شده زیتون می تواند میزان قابل ملاحظه ای فیبر غذایی را وارد بدن کند و نقش مثبتی در ارتقای سلامت قلب، کنترل کلسترول، تقویت گوارش و افزایش طول عمر داشته باشد. با مصرف منظم زیتون می توانید فیبر غذایی مورد احتیاج و روزانه تان را تامین کنید.
زیتون مناسب برای قلب
زیتون ها به علت داشتن چربی های غیراشباع تک زنجیره ای در گروه برترین خوراکی ها برای سلامت قلب قرار می گیرند. براساس مطالعه منتشرشده در Lipids in Health and Disease، این چربی ها به کاهش خطر مرگ ومیر، سکته مغزی و بیماری های قلبی ـ عروقی یاری می نمایند درحالی که سطح کلسترول بد خون (LDL) را هم کاهش می دهند و اندازه کلسترول خوب خون (HDL) را بالا می برند.
زیتون ، افزایش دهنده کیفیت سلامت سلولی
زیتون ها سرشار از آنتی اکسیدان های مختلف مثل ویتامین E و ترکیبات فنولیک هستند. این آنتی اکسیدان ها نوعی عامل بازدارنده در برابر آسیب های سلولی مرتبط با رادیکال های آزاد هستند و درنتیجه می توانند از سلول های بدن محافظت نمایند.
منبع: بهداشت نیوز
منبع: فرادید