فواید استفاده از جوش شیرین برای پوست
به گزارش مجله ستاره، جوش شیرین با ترکیب شیمیایی بیکربنات سدیم، از قدیم به عنوان یک ماده آرایشی کاربرد داشته و امروزه نیز به تنهایی یا همراه با سایر مواد طبیعی، از بهترین راهکارهای خانگی برای زیبایی و شفاف نمودن پوست است. درمان جوش و آکنه، لایه برداری، پیشگیری از پیری زودرس، برطرف تیرگی دست ها، آرنج، زانو و... از خواص جوش شیرین برای پوست است.
جوش شیرین با نام علمی اسید کریستالین دی کربوکسیلیک سفید، یک ماده آلی و طبیعی است که به شدت خاصیت ضد اسیدی دارد. فرمول ساده این ماده C4H6O6 است و در بسیاری از مواد غذایی به عنوان یک آنتی اکسیدانت قوی کاربرد دارد. جوش شیرین همچنین کاربردهای دیگری از جمله سفید کردن دندان ها، سلامت و زیبایی پوست و مو، ماده سفید نماینده خانگی، بوزدایی و نظافت منزل را نیز دارد. در این مطلب از خبرنگاران شما را با مهمترین خواص جوش شیرین برای پوست و چند نوع ماسک خانگی تهیه شده با آن آشنا می کنیم.
خواص جوش شیرین برای پوست
- جوش شیرین یکی از بهترین پاک نماینده های طبیعی برای پوست است. خواص سفت نماینده این ماده، پاکسازی پوست را آسان می نماید و فراوری چربی و تجمع سلول های مرده را در سطح پوست کاهش می دهد.
- جوش شیرین به راحتی در منافذ پوست صورت نفوذ نموده و از این رو به از بین بردن جوش و دانه های سر سیاه یاری می نماید.
- خاصیت قلیایی جوش شیرین باعث ایجاد تعادل در PH پوست می گردد و از واکنش های آلرژیک، عفونت ها و دیگر دگرگونی های پوست پیشگیری می نماید.
- جوش شیرین با ترکیب شیمیایی بی کربنات سدیم، دارای اثر سفیدنمایندگی ملایم است و از این رو تاثیری فوق العاده برای از بین بردن جای جوش، جای سوختگی و زخم های سطحی، از بین بردن لکه ها و سفید کردن پوست دارد.
- از دیگر خواص جوش شیرین برای پوست، پیشگیری از بروز نشانه های پیری زودرس در پوست صورت و دست ها است، در واقع مواد مغذی موجود در جوش شیرین فعالیت سلولی سلول های پوست را تحریک نموده و به ترمیم و بازسازی آنها یاری می نمایند.
- جوش شیرین با تنظیم و مهار فراوری بیش از اندازه چربی پوست مقابله می نماید و به همین علت یکی از مهمترین خواص جوش شیرین برای پوست استفاده از این ماده برای درمان خانگی جوش و آکنه است. این ماده قادر است به عنوان بخشی از درمان التهاب پوست و در یک برنامه درمانی به کار رود و با یاری به لایه برداری پوست و باز کردن راه تخلیه چربی و سلول های مرده، باعث از بین رفتن جوش ها گردد.
- استفاده از جوش شیرین برای داشتن پوستی نرم و روشن در قسمت آرنج و زانو و برطرف تیرگی زیر بغل مفید است. به این منظور ضروری است خمیری از جوش شیرین و آب بسازید و آن را به اندام مورد نظر بمالید. چند دقیقه صبر کنید و سپس خمیر را با آب گرم بشویید و پوستتان را تمیز کنید.
انواع ماسک جوش شیرین
ماسک جوش شیرین و روغن نارگیل
مواد لازم: نصف فنجان جوش شیرین، یک فنجان روغن نارگیل
طرز تهیه: جوش شیرین و روغن نارگیل را با یکدیگر مخلوط نموه و با قاشق چوبی هم بزنید. سپس به میزانی که احتیاج دارید از ترکیب فوق، برداشته و آن را به آرامی با حرکات دایره ای روی صورت خود بمالید. این کار را سه بار در هفته و ترجیحا شب ها انجام دهید. این ماسک برای پاکسازی عمیق پوست صورت و پاک کردن آرایش و رسوبات گرد و غبار که روی سطح پوست باقی می مانند، ایده آل است. همچنین می توانید به آن مقداری آب و پودر جو نیز اضافه کنید.
ماسک جوش شیرین و آبلیمو
مواد لازم: یک قاشق چایخوری آبلیمو، دو قاشق غذاخوری جوش شیرین
طرز تهیه: مواد را با یکدیگر مخلوط کنید و به هم زدن ادامه دهید تا خمیری آبکی به رنگ زرد کم رنگ به دست آید. این ماسک را بر روی قسمت های چرب و دارای جوش قرار دهید. توجه داشته باشید اگر احساس سوزش داشتید، پوست را سریع بشویید. این ماسک را بیشتر از 15 دقیقه روی صورت قرار ندهید تا از قرمزی پوست جلوگیری گردد. با استفاده از یک حوله مرطوب و گرم، ماسک را از روی صورت پاک کنید. این کار برای درمان جوش و از بین بردن جای آن مفید است و رنگ پوست شما را یک دست و درخشان می نماید.
بیشتر بدانید:
- 14 کاربرد حیرت انگیز جوش شیرین
- از بین بردن جای جوش صورت با جوش شیرین
- طرز تهیه ماسک لیمو و جوش شیرین + خواص ماسک لیمو و جوش شیرین
- بهترین راه از بین بردن و درمان خانگی جوش سر سیاه چیست؟
- راهکارهای درمان خانگی جوش صورت با طب سنتی
مضرات جوش شیرین برای پوست (نکات احتیاطی و موارد منع مصرف)
- با وجود گسترده بودن خواص مفید و اثرات درمانی و زیبایی این ماده برای پوست، ضروری است در استفاده از آن احتیاط گردد و از مصرف مداوم و برای مدت طولانی بر روی پوست پرهیز گردد؛ زیرا استفاده طولانی باعث بروز خشکی بیش از حد و حساسیت در پوست می گردد.
- جوش شیرین یک ماده شدیدا قلیایی با PH 9 است و استفاده از موادی که بیش از اندازه قلیایی هستند، به لایه محافظتی طبیعی پوست صدمه و آسیب می رساند. از آنجایی که این لایه برای دفع باکتری های مضر، بسیار مهم است. استفاده بیش از اندازه جوش شیرین برای پوست، باعث از بین رفتن و دفع رطوبت پوست در لایه های سطحی و عمقی می گردد، همچنین توانایی سلول های پوست در ترمیم و بازسازی کاهش می یابد.