طرز تهیه زولبیا و بامیه خانگی
به گزارش مجله ستاره، زولبیا و بامیه محبوب ترین شیرینی ماه رمضان در ایران است. با درست کردن زولبیا بامیه خانگی می توانید میزان قند و شیرینی آن را بسته به ذائقه خودتان کم یا زیاد کنید.
خبرنگاران | سرویس آشپزی - در آستانه ماه مبارک رمضان که مصرف زولبیا و بامیه افزایش می یابد لازم است در مورد این شیرینی محبوب نکاتی چند بدانید:
- از مصرف بیش از حد زولبیا و بامیه در وعده سحری پرهیز کنید، چرا که به دلیل شیرینی زیاد آن، قند خون به سرعت افزایش می یابد و در ساعات ابتدایی روز، گرسنگی زود رس را در پی خواهد داشت.
- توصیه می شود افراد مبتلا به دیابت (قند خون بالا)، کلسترول بالا (چربی خون بالا) و اضافه وزن در مصرف این شیرینی احتیاط لازم را مبذول نمایند.
- مصرف بیش از حد زولبیا و بامیه باعث ایجاد کاهش اشتها، حذف وعده اصلی غذایی و در نتیجه کمبودهای تغذیه ای می شود.
- زولبیا و بامیه به دلیل نحوه پخت و وجود شکر در ساختار آن، حاوی کالری فراوان است و در بیشتر مواقع روغنی که در تهیه این نوع شیرینی بکار برده می شود دارای اسیدهای چرب ترانس و مضر برای سلامتی است. لذا توصیه میشود برای سرخ کردن آن در منزل از روغن مخصوص سرخکردنی، که دمای جوش بالایی دارند استفاده نمایید.
علاوه بر مصرف خوراکی های شیرینی همچون زولبیا و بامیه از پشمک هم در ماه رمضان استفاده می شود و البته که این خوراکی طرفداران بسیار زیادی هم دارد. پشمک حاج عبدالله در این میان از محبوبیت خاصی برخوردار شده است که در لینک زیر طرز تهیه آن را می توانید ببینید. روش تهیه این نوع پشمک بسیار آسان است.
بیشتر بدانید: طرز تهیه پشمک شکلاتی لقمه ای (پشمک حاج عبدالله)
مواد لازم جهت تهیه بامیه خانگی
آرد | 250 گرم |
آب | 375 گرم |
روغن جامد | 25 گرم |
تخم مرغ | 3 عدد |
وانیل | 1/8 قاشق چای خوری |
نمک | به میزان لازم |
شکر | 1 قاشق سوپ خوری |
عسل | 1 قاشق سوپ خوری |
طرز تهیه بامیه خانگی
- آب، شکر، عسل و روغن را روی حرارت ملایم قرار دهید تا ذرات شکر در آب حل شود.
- به محض جوش آمدن آب، آرد و نمک را به یک باره به آن اضافه کنید و به کمک قاشق چوبی مرتب به هم بزنید تا خمیر لطیفی حاصل شود. به تفت دادن ادامه دهید تا بوی خامی آرد گرفته شود.
- در این مرحله خمیر را به ظرف دیگری منتقل نمایید و اجازه دهید تا کمی خنک شود.
- پس از خنک شدن خمیر، تخم مرغ ها را یکی یکی به خمیر اضافه کنید و به خوبی مخلوط کنید.
- خمیر را درون قیف پارچه ای با سری شکوفه بریزید و بامیه ها را در اندازه دلخواه برش بزنید و درون روغن سرخ کردنی، سرخ نمایید. برای این منظور بهتر است چاقو و یا قیچی خود را به وسیله روغن چرب کنید تا بامیه ها به راحتی از قیف جدا شوند.
- توجه داشته باشید که بامیه ها باید در روغن غوطه ور شوند و با حرارت ملایم سرخ شوند.
- پس از سرخ شدن، بامیه ها را درون سبد ریخته و اجازه دهید روغن اضافی آن خارج شوند سپس در شهد غوطه ور نمایید.
- برای تزیین بامیه می توانید پس از خارج کردن آن از شهد، یک سر آن را درون پودر پسته بزنید و درون ظرف مورد نظر سرو نمایید.
مواد لازم جهت تهیه زولبیا
ماست ترش | 500 گرم |
نشاسته گل | 500 گرم |
خامه صبحانه | 1 قاشق سوپ خوری |
آرد | 1 قاشق سوپ خوری |
زعفران | به میزان لازم |
طرز تهیه زولبیا خانگی
- ابتدا نشاسته و ماست را با یکدیگر مخلوط نمایید.
- خامه، آرد و زعفران را بیفزایید و مواد را از صافی رد کنید.
- مواد را به مدت 2 تا 3 ساعت استراحت دهید.
- مواد را درون قیف بریزید و در روغن سرخ کنید و در شربت غوطه ور نمایید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه زولبیا بامیه بازاری در خانه
نکاتی که در هنگام درست کردن زولبیا باید بدانید:
- اگر رشته های زولبیا نازک باشند، نشانه نرسیدن زولبیا است.
- اگر رشته های زولبیا دارای پف مناسب نبود می توانید از یک پینچ جوش شیرین استفاده نمایید.
- اگر شربت زولبیا داغ باشد باعث خمیر شدن آن می شود.
- اگر رشته های زولبیا از هم جدا شوند، نشانه زیاد ماندن خمیر و یا شل بودن بیش از حد آن است.
توجه: اگرچه این خوراکی بسیار طعم خوشایند و شیرینی دارد اما بهتر است به دلیل داشتن شکر در خوردن آن زیاده روی نکنیم و دچار مسائل چاقی بعد از ماه رمضان نشویم. علاوه بر این باید بدانید مصرف این خوراکی به هنگام سحر شما را در طول روز بسیار تشنه خواهد کرد. بنابراین بهتر است زولبیا و بامیه را تنها به هنگام افطار میل کنید. خوراکی هایی که برای جلوگیری از تشنگی در هنگام سحر توصیه می شوند در لینک زیر آمده است.
سحری چه بخوریم که تا افطار تشنه نشویم؟
مواد لازم جهت تهیه شهد زولبیا و بامیه
آب | 1 پیمانه |
شکر | 500 گرم |
جوهر لیمو | 1/8 قاشق چای خوری |
زعفران | به مقدار لازم |
بادکا | 1 قاشق سوپ خوری |
بیشتر بدانید: طرز تهیه گوشفیل خانگی
طرز تهیه شهد زولبیا و بامیه
- ابتدا آب، شکر و بادکا را روی حرارت ملایم قرار دهید تا ذرات شکر در آب کاملا حل شود. بادکا باعث براق شدن شهد روی شیرینی می شود و اختکمک است.
- هنگامی که آب شروع به جوشیدن کرد زعفران و جوهر لیمو را به آن اضافه کنید و اجازه دهید به مدت 5 دقیقه جوش بزند، سپس آن را از روی حرارت بردارید. در صورت تمایل می توانید از گلاب هم استفاده نمایید. (شما همچنین می توانید آب لیمو تازه را جایگزین جوهر لیمو نمایید.)
- شهد مورد استفاده در زولبیا و بامیه باید به صورت ولرم باشد در غیر این صورت داغی شهد باعث می شود بامیه ها پس از خنک شدن شربت خود را از دست دهند. دلیل دیگری که ممکن است باعث از دست دادن زود هنگام شهد در زولبیا و بامیه شود، رقیق بودن شهد می باشد.
کلام آخر
توصیه می کنیم از تهیه زولبیا و بامیه خانگی غافل نشوید چرا که علاوه بر اطمینان از بهداشتی بودن آن، از طعم دلچسب و بی نظیر آن محروم نخواهید ماند. حتی در صورتی که امکان مصرف نشاسته را نداشته باشید می توانید در خانه زولبیا بدون نشاسته تهیه کنید. شما چه نکاتی را برای تهیه زولبیا و بامیه رعایت می کنید؟ لطفا روش تهیه و نکات خود را با ما و سایر همراهان مجله اینترنتی خبرنگاران به اشتراک بگذارید.
منبع: setare.com